Hlavní obsah

Portland - Oklahoma 106:89Oklahoma bez Duranta začala novou sezónu NBA porážkou

New York

Basketbalistům Oklahomy bez zraněného nejužitečnějšího hráče NBA Kevina Duranta nevyšel vstup do nové sezóny a na palubovce Portlandu prohráli 89:106. Hostům při absenci nejlepšího střelce soutěže nestačilo ani 38 bodů Russella Westbrooka. Jiná hvězda se vrátila do ligy vítězně: Derrick Rose pomohl Chicagu 13 body k hladké výhře nad New Yorkem 104:80.

Foto: Craig Mitchelldyer, Reuters

Russell Westbrook z Oklahomy (vlevo) se snaží prosadit přes Stevea Blakea z Portlandu.

Článek

Portland zlomil zápas s Oklahomou ve svůj prospěch díky skvělé poslední čtvrtině. Oporou vítězů byl pivot LaMarcus Aldridge, který nastřílel 27 bodů. Oklahomu stíhají v úvodu sezóny zranění a k prvnímu zápasu měl tým na soupisce jen devět hráčů. Vedle Duranta, jenž je po operaci zlomené nohy, chyběl i další klíčový hráč Reggie Jackson.

Střelby se ujal Westbrook a 24 body v prvním poločase dlouho držel hosty ve vedení. Jenže poslední čtvrtinu vyhráli Blazers 31:12. Portlandu nemuselo vadit ani střelecké trápení Damiana Lillarda, jenž zůstal na deseti bodech. Celá základní pětka vítězů nastřílela dvouciferný počet bodů a Blazers vyhráli doma úvodní zápas sezóny počtrnácté v řadě.

Dvojnásobný šampión NBA s Los Angeles Lakers Pau Gasol se předvedl při premiéře v dresu Chicaga 21 body a 11 doskoky. Bulls pokazili debut na lavičce New Yorku Dereku Fisherovi. Náhradník Chicaga Taj Gibson táhl tým střelecky 22 body a hosté ani nepotřebovali velký výkon od Rose.

Ten po návratu po dlouhodobém zranění odehrál jen 21 minut a celý druhý poločas prakticky sledoval z lavičky, když jeho tým vedl až o 35 bodů. "Na lavičce mě to tentokrát hodně bavilo. Užíval jsem si zápas a snažil se podporovat spoluhráče na hřišti," řekl Rose, který v minulé sezóně odehrál pouze deset utkání.

Mizerná úspěšnost střelby Knicks

Nejlepším střelcem Knicks byl se 14 body Carmelo Anthony, ale New Yorku první zápas vůbec nevyšel, když střílel z pole s úspěšností pouhých 37 procent. Příště ho čeká souboj s Clevelandem, za který si ostře sledovaný comeback odbude LeBron James.

Náhradník Isiah Thomas nastřílel 23 bodů ve svém prvním utkání za Phoenix, který bez potíží zdolal zraněními sužované Lakers 119:99. Hosté už o den dříve dostali výprask od Houstonu a navíc v úvodním duelu přišli o nadějného nováčka Juliuse Randla, který po zlomenině holenní kosti v této sezóně dohrál. Kobe Bryant táhl Lakers s 31 body, ale domácí nasázeli 16 trojek a vedli až o 29 bodů.

Kemba Walker před dvěma dny prodloužil smlouvu s Charlotte o čtyři roky celkem za 24 miliónů dolarů a hned svůj tým dovedl 26 body k výhře proti Milwaukee. Celý zápas se mu sice střelecky nedařilo, ale v koncovce kraloval, když nejprve trojkou poslal sekundu před koncem zápas do prodloužení a v něm trefil v závěru rozhodující střelu. Bucks nestačilo 22 bodů Brandona Knighta.

Miami vyhrálo i bez Jamese

Rajon Rondo z Bostonu se vrátil nečekaně rychle po zlomenině ruky a pomohl svému týmu 13 body, 12 asistencemi a sedmi doskoky k hladké výhře nad Brooklynem 121:105. Za hosty dal Teletovič 20 bodů.

Miami vyhrálo první zápas po odchodu LeBrona Jamese nad Washingtonem 107:95. Chris Bosh se předvedl 26 body a 15 doskoky, Norris Cole si vylepšil osobní rekord na 23 bodů a Dwyane Wade přidal 21 bodů.

Oslabení Golden State Warriors vyhráli první zápas pod novým koučem Stevem Kerrem, když zdolali Sacramento 95:77. Stephen Curry si připsal 24 bodů a deset doskoků, Klay Thompson dal 19 bodů. Vítězům chyběla dvojice Brandon Rush, David Lee a nemocný Andrew Bogut odehrál málo minut.

Basketbalová NBA:
Charlotte - Milwaukee 108:106 po prodl.
Indiana - Philadelphia 103:91
Boston - Brooklyn 121:105
Miami - Washington 107:95
Toronto - Atlanta 109:102
Portland - Oklahoma City 106:89
New York - Chicago 80:104
Denver - Detroit 89:79
Utah - Houston 93:104
Phoenix - LA Lakers 119:99
Sacramento - Golden State 77:95
Memphis - Minnesota 105:101

Reklama

Související témata: