Hlavní obsah

Bonnerová, Hermannová - Seyfferthová, Schumacherová 2:0Bonnerové a Hermannové stačil k prvenství ve skupině jediný zápas

Paraná
Aktualizováno

Martina Bonnerová a Barbora Hermannová skončí na turnaji Světového okruhu v plážovém volejbalu v argentinském Paraná nejhůře deváté. Stačil jim k tomu přitom jediný vítězný zápas, protože další dvě utkání ve skupině proti párům z Ázerbájdžánu vyhrály bez boje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

České beachvolejbalistky Barbora Hermannová (vlevo) a Martina Bonnerová.

Článek

Na úvod české volejbalistky ve středu zdolaly německou dvojici Seyfferthová, Schumacherová 2:0 na sety, proti párům Vivian, Zinaida ani Karimovová, Ferreiraová už nenastoupily. "Zápas proti Němkám byl nakonec důležitější, než jsme si myslely. Pro oba týmy z Ázerbájdžánu turnaj ani nezačal a už z něj vypadly, protože neměly vyplněné všechny potřebné dokumenty pro FIVB. Tudíž nemají povolení hrát," napsaly hráčky na facebooku.

Bonnerová s Hermannovou tak postoupily přímo do druhého kola play off. "Díky výhře nad německým týmem jsme na prvním místě ve skupině a zítra (ve čtvrtek) nebudeme hrát žádný zápas. Lehce si teda pinkneme a podíváme se na potencionální soupeře. Tohle 'štěstí v neštěstí' by se mělo využít, jak nejlépe to půjde," uvedly volejbalistky, jejichž maximem na Světovém okruhu jsou dvě pátá místa.

Do vyřazovací části turnaje v Argentině postoupily i Diana Žolnerčíková s Martinou Jakubšovou, které v play off začnou v 1. kole. Třetí postupové místo ze skupiny B obsadily po výhře nad domácím párem Sancerová, Amievaová 22:20 a 21:15.

Turnaj Světového okruhu mužů a žen v plážovém volejbalu v Paraná (Argentina):
Ženy:
Skupina B:
Momoliová, Giombiniová (15-It.) - Žolnerčíková, Jakubšová (18-ČR) 2:1 (14, -10, 8)
Larissa, Talita (2-Braz.) - Žolnerčíková, Jakubšová 2:0 (11, 10)
Žolnerčíková, Jakubšová - Sancerová, Amievaová (31-Arg.) 2:0 (20, 15)
Žolnerčíková s Jakubšovou obsadily ve skupině 3. místo a postoupily do 1. kola play off
Skupina H:
Bonnerová, Hermannová (9-ČR) - Seyfferthová, Schumacherová (8-Něm.) 2:0 (21, 22)
Bonnerová, Hermannová - Vivian, Zinaida (24-Ázerb.) bez boje
Bonnerová, Hermannová - Karimovová, Ferreiraová (25-Ázerb.) bez boje
Bonnerová a Hermannová vyhrály skupinu a postoupily do 2. kola play off, Žolnerčíková s Jakubšovou dohrají skupinu ve čtvrtek

Reklama