Hlavní obsah

Cleveland - New Orleans 118:111Jamesův triple-double dovedl Cleveland k třetí výhře v sezóně NBA

Cleveland

LeBron James si za 32 bodů, 12 doskoků a deset asistencí připsal 38. triple-double v kariéře a byl hlavním strůjcem výhry basketbalistů Clevelandu 118:111 nad New Orleans Pelicans. V dalším pondělním zápasu NBA nedali Los Angeles Clippers za posledních pět minut koš z pole a podlehli San Antoniu 85:89.

Foto: Mark Duncan, ČTK/AP

LeBron James (23) z Clevelandu a Tyreke Evans z New Orleans.

Článek

Hráči Clevelandu se vrátili na domácí palubovku po čtyřech zápasech, ale proti Pelicans se do poločasu trápili. Poté však zaveleli k náporu James a Kyrie Irving, jenž dal ve druhé půli 27 ze svých 32 bodů.

"Dlužil jsem to fanouškům. Ještě na tom nejsem tak, jak bych chtěl, ale jsem na dobré cestě," řekl James. Před dvěma týdny se mu domácí premiéra příliš nepovedla, trefil jen pět z 15 střel.

Clippers ještě necelých šest minut před koncem vedli nad San Antoniem 82:75, jenže pak už přidali jen tři body ze šestek. Obhájci titulu Spurs se dostali do dvoubodového vedení, ale 11 vteřin před koncem Manu Ginobili neproměnil ani jeden ze dvou trestných hodů.

Chris Paul se poté neúspěšně pokusil vyrovnat, míč doskočil Blake Griffin a domácí požádali o oddechový čas, ačkoli už neměli žádný k dispozici. Kvůli tomu dostali technickou chybu, přišli o míč a Spurs si už výhru pohlídali.

V nepovedeném vstupu do sezóny pokračovali New York Knicks, kteří podlehli Atlantě 85:91 a prohráli popáté v řadě. Hawks zdolali Knicks i v sobotu, tentokrát jim hodně pomohl německý náhradník Dennis Schröder, který v poslední čtvrtině nastřílel 12 bodů.

Chicago porazilo Detroit 102:91. Do sestavy Bulls se po zranění kotníku vrátil Derrick Rose, jenž k výhře přispěl 24 body.

Výsledky NBA:
Chicago - Detroit 102:91
Cleveland - New Orleans 118:111
Indiana - Utah 97:86
LA Clippers - San Antonio 85:89
New York - Atlanta 85:91

Reklama

Související témata: