Hlavní obsah

IMOS Brno - Fenerbahce 52:85Basketbalistky Brna podlehly v Evropské lize Fenerbahce o 33 bodů

Brno

Basketbalistky IMOSu Brno prohrály ve druhém kole Evropské ligy doma s Fenerbahce Istanbul 52:85. Po druhé porážce zůstaly české vicemistryně v tabulce na posledním osmém místě. Po úvodním padesátibodovém debaklu v Bourges podaly Brňanky bojovnější výkon, proti favorizovaným soupeřkám ale neměly šanci na lepší výsledek.

Článek

Brňanky navzdory několika zbytečným ztrátám míčů stačily s loňskými finalistkami Euroligy držet krok necelou čtvrthodinu, kdy si ještě udržovaly pětibodovou ztrátu. Zásluhu na vyrovnaném průběhu měla zejména Stejskalová, která se blýskla několika odvážnými průniky pod koš a za první čtvrtinu zaznamenala 11 bodů. Turecký tým spoléhal po zisku míče na rychlé protiútoky, které většinou zakončovaly pohyblivé podkošové hráčky Ndourová a Charlesová.

Rozdíl se začal zvyšovat v závěru poločasu. Turecký celek těžil z širokého kádru, naopak Brňanky po prostřídání první pětky už herně pokulhávaly. Největší rozdíl byl v doskakování, v němž dominovaly hráčky Istanbulu, které do poločasu získaly dvacetibodový náskok.

Po změně stran Brňanky zpřesnily obranu a nepouštěly soupeřky tak často do snadných střeleckých pozic. Třetí desetiminutovku prohrál IMOS pouze o dva body, ovšem v poslední čtvrtině již domácí hráčky neměly síly, aby stačily náporu soupeřek vzdorovat.

Evropská liga basketbalistek - 2. kolo:
Skupina B:
BK IMOS Brno - Fenerbahce Istanbul 52:85 (17:24, 27:47, 39:61)
Nejvíce bodů: Stejskalová 18, Hindráková 9, Smithová 7, Křivánková 6 - Ndourová 19, McCoughtryová 12, Cakirová 11, Bojovičová 10. Rozhodčí: Schinas (Řec.), Delestreé (Belg.), Velikov (Bulh.). Fauly: 15:20. Trestné hody: 7/6 - 25/21. Trojky: 4:2. Diváci: 700.

Reklama

Související témata: