Hlavní obsah

V NBA proběhla nejrozsáhlejší hráčská výměna v historii ligy

MIAMI (USA)

Antoine Walker je nejzvučnějším jménem v rozsáhlé hráčské výměně, která v basketbalové NBA svým rozsahem nemá v historii ligy obdoby. Odchod křídelního hráče z Bostonu do Miami, kde se stane kolegou obrovitého Shaquilla O'Neala, byl ve středu součástí trejdu, který se týkal pěti klubů a celkem třinácti hráčů.

Článek

Brzy devětadvacetiletý Walker patří k excelentním střelcům, po devíti letech v NBA si drží průměr těsně pod dvaceti body na zápas. Miami bude už jeho čtvrtým působištěm, po sedmi sezonách v Bostonu hrál rok v Dallasu a minulý necelý ročník v Atlantě, než se vrátil znovu k Celtics.

V Miami dostal šestiletou smlouvu na 53 milionů dolarů, jen nedlouho předtím podepsal nový kontrakt s klubem i O'Neal, který si přijde za pět let na rovných sto milionů.

Do Miami v rámci megavýměny rovněž zamířili rozehrávači Jason Williams a Andre Emmet a křídlo James Posey z Memphisu, opačnýmsměrem putoval Eddie Jones, který v minulé sezoně hrál v základní sestavě ve všech 80 zápasech a je druhou hvězdou trejdu.

O'Nealův klub navíc získal od New Orleansu práva na nováčka Roberta Duenase ze Španělska, kterého Hornets získali v draftu. Pátým účastníkem byl Utah, který získal z Memphisu Grega Ostertaga a poslal do Bostonu Curtise Borchardta.

Celtics zase od Miami obdrželi Qyntela Woodse, práva na dalšího španělského novice Alberta Mirallese a dvě volby v druhém kole příštího draftu. Z Miami putoval také Rasual Butler, a sice do New Orleans, stejně jako Kirk Snyder z Utahu. A konečně Memphis získal z Utahu Raula Lopeze.

Reklama