Hlavní obsah

Kazaň - Prostějov 3:0Vstup do Ligy mistryň se volejbalistkám Prostějova nezdařil

Kazaň

Volejbalistky Prostějova vstoupily do Ligy mistryň prohrou 0:3 na palubovce obhájce trofeje Dynama Kazaň po setech 21:25, 15:25 a 24:26. České mistryně odvedly proti úřadujícím ruským šampionkám a vítězkám mistrovství světa klubů dobrý výkon, doplatily ale na chvilkové výpadky v úvodních dvou setech, které dokázal zkušený soupeř potrestat bodovými šňůrami. Ve třetím dějství nezvládl hostující tým vyrovnanou koncovku.

Článek

Hanačky vstoupily do utkání bez respektu, získaly vedení 4:2 a vyrovnanou partii držely až do stavu 13:13, než Dynamo pěti body odskočilo. Bojovným výkonem s dobrou obranou na síti se ještě české šampionky dotáhly na rozdíl dvou bodů, na zvrat ale nedosáhly.

V polovině druhého dějství hráčky Prostějova prohrávaly pouze dvoubodovým rozdílem 12:14, jenže při podání 202 cm vysoké Gamovové Kazaň získala sedmibodovou šňůru a v poklidu zvládla koncovku. Agel doplatil na chyby v útoku, jehož akce zakončovala nejčastěji kubánská smečařka Simonová.

Ve třetí sadě Prostějov zpřesnil hru ve všech činnostech. Výsledkem bylo v závěru vedení 23:21, ale k zisku setu se svěřenkyně trenéra Miroslava Čady i kvůli nepřesnostem nedostaly.

Liga mistryň volejbalistek - 1. kolo:
Skupina A:
Dynamo Kazaň - Agel Prostějov 3:0 (21, 15, 24)
Rozhodčí: Marin (Rum.), Dikmentepe (Tur.). Čas: 76 min. Diváci: 2000.
Nejvíce bodů Kazaně: Gamovová 16, Jurevová 14, Del Coreová 11.
Sestava a body Prostějova: Weissová 1, Markevičová 10, Borovinšeková 3, Simonová 10, Kossányiová 2, Kargová 9, libero Kovářová - Gambová 3, Soaresová. Trenér: Čada.

Reklama

Související témata: