Hlavní obsah

Basketbalisté prohráli druhý zápas se Švédy v prodloužení

OCKELBO (Švédsko)

Čeští basketbalisté v druhém přípravném utkání ve Švédsku podlehli domácí reprezentaci 86:88 po prodloužení. Švédům se tak povedla odveta za středeční duel, v němž český tým zvítězil 77:72.

Článek

Svěřenci trenéra Michala Ježdíka, kteří za dva týdny vstoupí do dodatečné kvalifikace o evropský šampionát, i dnes dlouho mohli pomýšlet na úspěch, přestože se v celém utkání potýkali se slabší koncovkou.

Ve vyrovnaném utkání byl stav v poločase nerozhodný 41:41, po třetí desetiminutovce sice Češi o čtyři body prohrávali, ale v závěru dokázali dostat domácí mužstvo pod tlak a za stavu 81:81 si vynutili prodloužení.

To už na hřišti nebyl krajánek z Joventutu Badalona Luboš Bartoň, který se už ve 25. minutě vyfauloval a závěr utkání sledoval jen z lavičky. V prodloužení už byli šťastnější švédští reprezentanti, kteří napravili středeční klopýtnutí a nakonec se mohli těšit z výhry 88:86.

Českému týmu dnes k výhře nepomohlo ani 25 bodů nejlepšího střelce Pavla Miloše. Jediný český vyslanec v NBA Jiří Welsch nastřílel 16 bodů, naturalizovaný Američan Maurice Whitfield zaznamenal stejně jako Bartoň osm bodů.

Reprezentační mužstvo sehraje další přípravný zápas v sobotu, kdy v Praze na Folimance hostí od 16:00 Rusko. Odveta je na programu v neděli od 15:30 v Děčíně.

Švédsko - ČR 88:86 po prodl. (18:19, 41:41, 62:58, 81:81)
Nejvíce bodů ČR: Miloš 25, Welsch 16, Whitfield a Bartoň 8.

Reklama