Hlavní obsah

Všechny tři české volejbalové kluby vypadly z Poháru CEV

Brno/Liberec

Přes úvodní kolo druhého nejvyššího evropského poháru volejbalistů CEV Cupu neprošel ani jeden ze tří českých klubů. Po úterním vyřazení Fatry Zlín v Moskvě s Dynamem dnes v domácích odvetách neuspěly ani Brno a Dukla Liberec. Brňané prohráli s BBSK Istanbul 0:3 a stejným výsledek skončilo i utkání Liberce s francouzským Spacer's Toulouse.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

České týmy budou pokračovat ve Vyzývacím poháru. Brno narazí na Omonii Nikósie a Liberec na portugalský tým Fonte Bastardo z Azorských ostrovů.

Brňanům v odvetě citelně chyběl zkušený Vlado Katona. "Přišel začátkem týdne s tím, že už jej nebaví hrát volejbal na profesionální úrovni a skončil," uvedl ředitel klubu Martin Gerža. Před dvěma týdny v Istanbulu Katona uhrál 14 bodů a byl hlavní oporou Brna.

Bez něj mladý tým pokračoval v mizérii extraligových výkonů, kde prohrál všech šest zápasů. Jedinou oporou byl Adam Rychecký, jenž uhrál 17 bodů. V úvodních dvou setech ještě Brňané stačili částečně držet krok, ve třetím ale odpadli.

Volejbalistům Liberce proti Toulouse utekl začátek utkání, v prvním setu získali pouze 13 bodů a dlouho se nemohli dostat do tempa. Soupeře potrápili až v třetí sadě, v níž odvrátili šest mečbolů.

Pohár CEV volejbalistů - 1. kolo, odvetné zápasy:
Volejbal Brno - BBSK Istanbul 0:3 (-20, -21, -16)
Nejvíce bodů: Rychecký 17, Smrčina a Pražák po 6 - Cin 15, Tocoglu 10, Antanovič 9. Rozhodčí: Popovič (Srb.), Eva (Maď.). Čas: 80 min. Diváci: 900. První zápas 1:3, postoupil Istanbul. Brno pokračuje ve Vyzývacím poháru.
Dukla Liberec - Spacer's Toulouse 0:3 (-13, -22, -29)
Nejvíce bodů: Kriško 16, Patucha 13, Leikep 9, Zajíček 7 - Rossard 15, Clevenot 13, Radtke 12, Zagonel 10. Rozhodčí: Milinovič (Srb.), Janosch (Rak.). Čas: 82 min. Diváci: 950. První zápas 0:3, postoupilo Toulouse. Liberec pokračuje ve Vyzývacím poháru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články