Hlavní obsah

Basketbalista Taylor dostal za domácí násilí distanc na 24 zápasů v NBA

New York/Stockholm

Vedení NBA distancovalo na 24 zápasů Jefferyho Taylora z Charlotte, jenž byl odsouzen k podmíněnému trestu za domácí násilí a zničení hotelového pokoje. Rodák z Norrköpingu dostal postih také od švédského svazu, který ho suspendoval na rok.

Foto: Ingham County Sheriffs Department, ČTK/AP

Basketbalista Charlotte Hornets Jeffery Taylor.

Článek

Taylor byl koncem září zatčen poté, co v opilosti fyzicky napadl v hotelu v East Lansingu svou přítelkyni a také poničil vybavení pokoje. V říjnu byl odsouzen k osmnáctiměsíční podmínce, během níž musí absolvovat program pro pachatele domácího násilí a ambulantní protialkoholní léčbu.

"Tento distanc je nutný k tomu, abychom chránili zájmy NBA a důvěru veřejnosti v ní," uvedl komisionář NBA Adam Silver, jehož rozhodnutí podpořil i klub.

Do trestu se pětadvacetiletému Taylorovi započítá 11 utkání, která kvůli své aféře vynechal od začátku sezony. Zbývá mu tedy ještě odsedět si 13 duelů, což ho bude celkově stát 267.000 dolarů z jeho ročního platu 915 tisíc.

Na Taylorovo odsouzení zareagoval také Švédský basketbalový svaz (SBBF) a svou oporu suspendoval na rok. Na loňském mistrovství Evropy byl Taylor s průměrem 21,2 bodu na zápas nejlepším střelcem týmu.

Reklama