Hlavní obsah

Most - Rostov 20:22Házenkářky Mostu podlehly v Poháru EHF Rostovu i doma

Most

Házenkářky Mostu prohrály ve 3. kole Poháru EHF s Rostovem na Donu i podruhé a v soutěži skončily. Po pětibrankové porážce v Rusku podlehly české mistryně v domácí odvetě 20:22.

Článek

Rostov, který vládne ruské lize, se i v Mostu od začátku zhostil role favorita a po 20 minutách hry už vedl 8:4. Výškovou převahu soupeřek se domácí hráčky snažily eliminovat bojovností, v brance se navíc několikrát blýskla Müllnerová a Baník do poločasu stáhl ztrátu na jediný gól.

Po změně stran pokračovaly svěřenkyně trenéra Dušana Poloze v náporu, dostaly se dokonce až do nadějného vedení 17:14, ale Rostov neznervózněl. V závěrečné čtvrthodině dovolil Mostu skórovat jen třikrát a v poklidu si došel pro postup do osmifinále.

"Já před holkama smekám. Ostudu rozhodně neudělaly, Rostov je hodně silný soupeř. Bohužel zimu jsme nedokázali v pohárech přežít, tak teď se musíme soustředit na naši soutěž," citoval trenéra Poloze Mostecký deník. "Je to velký rozdíl. Ony jsou prostě lepší úplně ve všem," dodala Dominika Zachová.

Odvetné utkání 3. kola Poháru EHF házenkářek:
Baník Most - Rostov na Donu 20:22 (8:9)
Nejvíce branek: Súkenníková 5, Jeřábková 4, Szarková 3 - Punková 7, Managarovová 5, Ilinová 3.
První zápas 21:26, postoupil Rostov.

Reklama

Související témata: