Hlavní obsah

Cleveland - Toronto 93:110Cleveland prohospodařil doma obrovský náskok a prohrál v NBA počtvrté v řadě

New York
Aktualizováno

Ani osmnáctibodový náskok nestačil basketbalistům Clevelandu v sobotním domácím utkání NBA proti Torontu. Cavaliers prohráli po velkém obratu 93:110 a po čtvrté prohře v řadě pokračuje jejich trápení. V duelu dvou silných týmů ze státu Texas se více dařilo Houstonu, který doma porazil Dallas těsně 95:92. Cleveland vletěl do zápasu s Torontem plný odhodlání, dal prvních 12 bodů a vedl v úvodní čtvrtině až o 18 bodů. Jenže pak začal pracovat na svém osobním rekordu 36 bodů hostující Louis Williams a v poločase už vedli Raptors. Ti pak skvěle zvládli i třetí čtvrtinu a v úplném závěru už to byli oni, kdo šetřil své opory a radoval se z jasného vítězství. Cavaliers vedlo znovu velké trio, ale nikdo další se k němu zásadně nepřidal. Kevin Love zaznamenal 23 bodů, Kyrie Irving 21 a Jamesovy statistiky se zastavily na 15 bodech a 10 asistencích. „Jsme v tuto chvíli velmi křehký a nestabilní tým. Jakmile nás potká nějaký problém, tak se rozložíme. Jsem ale velmi pozitivní. Nemůžu si dovolit být negativní. Pokud bych se rozložil já, tak to potká celý tým, a to klukům nemůžu udělat," snažil se krotit pesimismus James. Toronto vyhrálo počtvrté v řadě a vede Východní konferenci. Bilance 11-2 znamená nejlepší start týmu v historii. Harden dotlačil Houston k výhře nad Mavericks James Harden ovládl koncovku v zápase dvou předních týmů Západní konference a pomohl Houstonu po dvou porážkách k výhře nad Dallasem 95:92. Harden nastřílel 32 bodů a postaral se o závěrečný obrat, když za stavu 92:88 pro Mavericks dal pět bodů v řadě a pak získal míč pro Trevora Arizu, jenž z šestek stanovil konečné skóre. Mavericks nevyužili absence zraněné opory domácích Dwighta Howarda. Vycházející hvězda ligy Anthony Davis z New Orleans si vylepšil osobní rekord na 43 bodů, přidal 14 doskoků a jeho Pelicans zvládli zápas na hřišti Utahu 106:94. Ani na třináctý pokus v sezóně se nepodařilo zvítězit Philadelphii, v New Yorku Sixers prohráli 83:91. Carmelo Anthony dal 25 bodů, Amare Stoudemire přidal 16 a k tomu 11 doskoků. Philadelphia se blíží nejhoršímu vstupu do sezony jak v historii klubu (0-15), tak celé NBA (0-18).

Foto: David Richard, Reuters

Hráči Toronta Raptors DeMar DeRozan (číslo 10) a Louis Williams (23) oslavují cennou výhru na palubovce Clevelandu.

Článek

Cleveland vletěl do zápasu s Torontem plný odhodlání, dal prvních 12 bodů a vedl v úvodní čtvrtině až o 18 bodů. Jenže pak začal pracovat na svém osobním rekordu 36 bodů hostující Louis Williams a v poločase už vedli Raptors. Ti pak skvěle zvládli i třetí čtvrtinu a v úplném závěru už to byli oni, kdo šetřil své opory a radoval se z jasného vítězství.

Cavaliers vedlo znovu velké trio, ale nikdo další se k němu zásadně nepřidal. Kevin Love zaznamenal 23 bodů, Kyrie Irving 21 a Jamesovy statistiky se zastavily na 15 bodech a 10 asistencích.

„Jsme v tuto chvíli velmi křehký a nestabilní tým. Jakmile nás potká nějaký problém, tak se rozložíme. Jsem ale velmi pozitivní. Nemůžu si dovolit být negativní. Pokud bych se rozložil já, tak to potká celý tým, a to klukům nemůžu udělat," snažil se krotit pesimismus James.

Toronto vyhrálo počtvrté v řadě a vede Východní konferenci. Bilance 11-2 znamená nejlepší start týmu v historii.

Harden dotlačil Houston k výhře nad Mavericks

James Harden ovládl koncovku v zápase dvou předních týmů Západní konference a pomohl Houstonu po dvou porážkách k výhře nad Dallasem 95:92. Harden nastřílel 32 bodů a postaral se o závěrečný obrat, když za stavu 92:88 pro Mavericks dal pět bodů v řadě a pak získal míč pro Trevora Arizu, jenž z šestek stanovil konečné skóre. Mavericks nevyužili absence zraněné opory domácích Dwighta Howarda.

Vycházející hvězda ligy Anthony Davis z New Orleans si vylepšil osobní rekord na 43 bodů, přidal 14 doskoků a jeho Pelicans zvládli zápas na hřišti Utahu 106:94.

Ani na třináctý pokus v sezóně se nepodařilo zvítězit Philadelphii, v New Yorku Sixers prohráli 83:91. Carmelo Anthony dal 25 bodů, Amare Stoudemire přidal 16 a k tomu 11 doskoků. Philadelphia se blíží nejhoršímu vstupu do sezony jak v historii klubu (0-15), tak celé NBA (0-18).

Výsledky NBA:
Cleveland - Toronto 93:110
Houston - Dallas 95:92
Indiana - Phoenix 83:106
Milwaukee - Washington 100:111
Minnesota - Sacramento 101:113
New York - Philadelphia 91:83
Orlando - Miami 92:99
San Antonio - Brooklyn 99:87
Utah - New Orleans 94:106

Reklama