Hlavní obsah

Basketbalisté na turnaji v Portugalsku poprvé využijí Nečase

PRAHA

Reprezentační tým českých basketbalistů na přípravném turnaji v Portugalsku bude moci konečně využít služeb křídelního hráče Radka Nečase. Ten kvůli vleklým bolestem zad v minulém týdnu chyběl v přípravných dvojutkáních ve Švédsku i s Ruskem a pokud by neodjel ani do Portugalska, s největší pravděpodobností by chyběl i v dodatečné kvalifikaci o evropský šampionát.

Článek

Do ní český tým vstoupí 20. srpna duelem v Estonsku.

Nečas dnes v Praze podstoupil u věhlasného fyzioterapeuta Pavla Koláře vyšetření, po kterém uslyšel, že do Portugalska může odcestovat. "Je to důležité. Pokud by v Portugalsku chyběl, v kvalifikaci by se asi neobjevil. Chtěli jsme ho už konečně vidět v akci," řekl vedoucí české reprezentace Dušan Štěnička.

Pokud by čeští trenéři s Nečasem, který si po dvouletém působení v Nymburku momentálně hledá angažmá, nakonec nemohli počítat, zaujal by jeho místo v Portugalsku Zbyněk Pospíšil z Ostravy. V nominaci tentokrát nezbylo místo ani na Jiřího Černoška se Stanislavem Votroubkem.

Češi v Portugalsku narazí na domácí reprezentaci, Anglii a Nizozemsko. První zápas sehrají ve středu, zbývající duely ve čtvrtek a v pátek. Zpět do České republiky se tým trenéra Michala Ježdíka vrátí v sobotu večer.

Nominace českého týmu na přípravný turnaj do Portugalska:
Rozehrávači: Maurice Whitfield, Petr Czudek, Jan Pavlík
Křídla: Jiří Welsch, Luboš Bartoň, Pavel Miloš, Ladislav Sokolovský, Michal Křemen, Radek Nečas
Pivoti: Ondřej Starosta, Petr Benda, Daniel Douša

Reklama