Hlavní obsah

Brooklyn - Cleveland 88:110Cleveland pod dozorem prince Williama s chotí porazil Brooklyn

Basketbalisté Clevelandu zvítězili v pondělním utkání NBA na hřišti Brooklynu 110:88 a jako kdyby jim k tomu pomohla přítomnost britského prince Williama s chotí Kate. Britský následník trůnu, který je v USA na třídenní návštěvě, se usadil do první řady v průběhu třetí čtvrtiny za vyrovnaného stavu a zbytek zápasu vyhráli Cavaliers v poměru 49:27.

Prince William a vévodkyně Kate s LeBronem JamesemVideo: Reuters

 
Článek
Fotogalerie

"Přinesli nám štěstí. Bylo to poprvé, co přišli na basketbal, takže je pro mě čest, že si vybrali zrovna zápas, v němž jsem hrál," řekl LeBron James, sám přezdívaný "Král". V zápase nastřílel 18 bodů, jeho spoluhráč Dion Waiters přispěl k sedmému vítězství Clevelandu za sebou 26 body.

Golden State Warriors prodloužili klubový rekord už o třinácté vítězství v řadě. Minnesotu porazili 102:86 a v zápase ani jednou neprohrávali. Stephen Curry s Klayem Thompsonem nastříleli po 21 bodech stejně jako Andrew Wiggins za poražené.

Hned tři zápasy pondělního programu rozhodlo až prodloužení, Washington zvítězil nad Bostonem 133:132 dokonce až po dvou nastavených pětiminutovkách. Wizards vedli ve třetí části o 23 bodů a pět minut před koncem normální hrací doby ještě 102:88, ale pak už nedokázali skórovat.

V prvním prodloužení domácí tým zachránila bývalá hvězda Celtics Paul Pierce trojkou, ve druhém otočil John Wall posledními deseti body v zápasu skóre ve prospěch Washingtonu. Pierce se na vítězství podílel 28 body, Wall přidal 26 bodů a 17 asistencí. Boston vedl Jeff Green s 28 body a nevídaný příspěvek zařídili náhradníci Celtics, kteří v součtu dali 82 bodů.

Griffin zařídil výhru Clippers

V dalším dramatu rozhodl o výhře Los Angeles Clippers nad Phoenixem Blake Griffin tříbodovým košem zároveň se závěrečným klaksonem uzavírajícím prodloužení. Míč po jeho střele přitom dopadl jen na obroučku, od ní se ale odrazil do desky a propadl košem, skóre se tak překlopilo na 121:120.

"Když jsem vystřelil, myslel jsem si že je to mimo, krátké, ploché, ale šťastně se to odrazilo," radoval se Griffin, který vítěznou střelou uzavřel střelecký účet na 45 bodů a zařídil Clippers osmou výhru za sebou. V týmu soupeře si bývalý hráč Clippers Eric Bledsoe připsal první triple double v kariéře za 27 bodů, 16 asistencí a 11 doskoků.

Také třetí prodloužení večera skončilo výhrou domácího týmu. Toronto porazilo Denver 112:107 a upevnilo si vedení ve Východní konferenci.

NBA:
Brooklyn - Cleveland 88:110
Indiana - Atlanta 92:108
LA Clippers - Phoenix 121:120 po prodl.
Minnesota - Golden State 86:102
Sacramento - Utah 101:92
Toronto - Denver 112:107 po prodl.
Washington - Boston 133:132 po druhém prodl.

Reklama

Související témata: