Hlavní obsah

San Antonio - LA Lakers 110:112 PPLakers zaskočili San Antonio, Bryant dotahuje Jordana

New York

Los Angeles Lakers dokázali zvítězit nad obhájcem titulu NBA ze San Antonia, na jehož palubovce zvítězili 112:110 v prodloužení. K úspěchu jinak trápících se Lakers pomohl 22 body Kobe Bryant a v historické tabulce ztrácí na třetího Michaela Jordana pouhých osm bodů. Jordan v NBA nasbíral celkem 32 292 bodů.

Článek

Bryant proměnil jen sedm z 22 střel z pole a zastínil ho spoluhráč Nick Young, jenž nastřílel 29 bodů. Lakers sice v posledních dvou minutách základní hrací doby prohospodařili devítibodový náskok, ale v závěru prodloužení trefil velmi těžkou trojku Young. Celkem proměnil šest tříbodových pokusů.

V minulých dnech se objevilo video z tréninku, jak Bryant tvrdě kritizuje své spoluhráče, on si to však po utkání obhájil. „Můžete kritizovat styl, jakým vedu spoluhráče, jak chcete. Můžete říkat, že je to nevhodné a tak dál. Ale já to dělám už od střední školy, takový prostě jsem. NBA se hraje kvůli titulům a já jich mám pět, takže to asi nedělám tak špatně," uvedl Bryant.

V historickém pořadí střelců NBA se posunul jeden z lídrů San Antonia Tim Duncan, jenž k 18 doskokům přidal 19 bodů. Na osmnáctém místě žebříčku vystřídal díky 25.197 bodům legendu Lakers Jerryho Westa. V závěru základní hrací doby měl Ducan šanci rozhodnout, ale netrefil.

Ani 41 bodů LeBrona Jamese, jenž vynechal předchozí zápas kvůli bolesti kolen, nestačilo Clevelandu na výhru v New Orleans. Cavaliers nedokázali zastavit ofenzivu Pelicans a ti po výhře 119:114 uštědřili soupeři druhou porážku za sebou. New Orleans dohrávali bez Anthonyho Davise, který ve třetí čtvrtině dostal loktem do hrudníku a ze zápasu odstoupil. Jeho spoluhráči Tyreke Evans a Ryan Anderson nastříleli 31 respektive 30 bodů.

Dvě prodloužení potřebovali hráči Memphisu k udolání trápících se Charlotte 113:107. Grizzlies po většinu druhého poločasu prohrávali, ale v závěru základní hrací doby je zachránil Marc Gasol. Když pak ztráceli i v prvním prodloužení, pomohl trojkou Vince Carter. Druhé prodloužení už ovládl rozehrávač Mike Conley. Memphis prohrál v sezoně doma pouze jeden zápas. Grizzlies táhl s 20 body a 11 doskoky Zach Randolph, hostům nestačilo 28 bodů Kemby Walkera.

Washington po výhře 104:96 ukončil devítizápasovou vítěznou šňůru Los Angeles Clippers. Wizards skvěle zvládli závěr prvního poločasu, dostali se do patnáctibodového vedení a v druhé půli výbornou obranou nepustili soupeře blíže než na osmibodový rozdíl. Bradley Beal pomohl k výhře 29 body.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články