Hlavní obsah

Bonnerová, Hermannová - Caricová, Dicellová 2:1 Volejbalistky Bonnerová s Hermannovou si v JAR zahrají finále

Plážové volejbalistky Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou se v jihoafrickém Mangaungu poprvé probojovaly na Světovém okruhu do finále. Po velké bitvě dnes zdolaly v semifinále nasazené jedničky Američanky Lane Caricovou a Kimberly Dicellovou 2:1 na sety.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

České beachvolejbalistky Barbora Hermannová (vlevo) a Martina Bonnerová.

Článek

Jejich soupeřkami v nedělním zápase o titul budou turnajové patnáctky Japonky Takemi Nišiboriová a Sajaka Mizoeová, které se rovněž dostaly mezi nejlepší čtveřici poprvé. V semifinále si poradily se zkušenými Ruskami Jevgenijí Ukolovovou a Marií Prokopjovovou.

"Dělaly jsme, co jsme mohly, a málem jsme v tom vedru padly, ale je to pěkný vánoční dárek. Je to poslední turnaj sezony, takže z toho máme velkou radost," komentovala postup do finále Hermannová na webu mezinárodní federace FIVB. "Snažila jsem se soustředit jenom na to, abych to udýchala a šetřila síly," řekla k podmínkám Bonnerová.

Čtvrté nasazené české hráčky ztratily první sadu 17:21. V druhém setu vedly už o šest bodů, ale Američankám se povedlo vyrovnat na 18:18. Bonnerová s Hermannovou ho nakonec získaly v poměru 25:23 a tie-break vyhrály 15:11.

"Naše taktika byla podávat na tu blonďatou (Dicellová). Ale od začátku se nám ji nedařilo ubránit, tak jsme to změnili. Snažily jsme se tlačit servisem, Barbora dala několik es," chválila spoluhráčku Bonnerová.

Vítězky turnaje, na kterém chybí elitní světové páry, získají prémii 11.000 dolarů (243.000 korun) a 500 bodů do světového žebříčku.

Bonnerová s Hermannovou dosud skončily na Světovém okruhu nejlépe páté, což se jim letos povedlo na třech turnajích. V JAR využily slabší konkurence k nejlepšímu výsledku v kariéře.

Postupem do finále napodobily české jedničky Kristýnu Kolocovou a Markétu Slukovou, které si letos zahrály o titul na Světovém okruhu dokonce dvakrát a vždy uspěly. K premiérovému finále nastoupily v květnu v Praze a triumf slavily i v červnu na grandslamu v Berlíně.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Mangaungu (JAR):
Ženy:
Semifinále: Bonnerová, Hermannová (4-ČR) - Caricová, Dicellová (1-USA) 2:1 (-17, 23, 11).

Reklama