Hlavní obsah

Házenkáři Brna porazili ve šlágru kola o gól vedoucí Plzeň

Praha

Házenkáři KP Brno porazili ve šlágru 15. kola extraligy 26:25 vedoucí Plzeň a posunuli se na druhé místo tabulky bod za svého dnešního soupeře. Západočeši promrhali v prvním poločase výrazný náskok a prohráli po sérii tří vítězství.

Foto: ČSH - Alex Wipf

Ilustrační foto.

Článek

Plzeň v prvním vzájemném utkání v sezoně porazila Brno o jednu branku a v odvetě to v úvodu vypadalo, že si dojela pro ještě výraznější vítězství. Lídři tabulky si do 25. minuty vypracovali až šestigólový náskok, nicméně od stavu 14:8 se jejich brankostroj zastavil.

Brňanům se podařilo do přestávky snížit na přijatelný rozdíl dvou branek, a ačkoli po přestávce ještě dotahovali, soupeře si už utéct nenechali. Osm minut před koncem se Hubáčkovi poprvé v utkání podařilo srovnat skóre na 23:23 a o minutu později Brňané díky proměněné sedmičce Aspiridise vedli. Plzeň ještě dokázala dvakrát srovnat, ale na Hantákovu rozhodující branku z 58. minuty už odpověď nenašla.

"Prohospodařili jsme náskok na konci prvního poločasu, kdy jsme nechali Brno dotáhnout se na naše skóre. Ve druhé polovině se jim povedlo vytvořit si náskok a díky němu zvítězili," uvedl trenér Plzně Martin Šetlík. "Zápas se mi hodnotí dobře, měl pro nás výbornou koncovku," řekl jeho brněnský protějšek Andrej Tinkov.

Na třetí místo kleslo Zubří, které po porážce z minulého kola s Plzní dnes nečekaně nestačilo ani na nováčka z Litovle. Předposlední tým tabulky porazil Valachy vysoko 31:23.

Na Zubří se může bodově dotáhnout pražská Dukla, která se v neděli představí ve Frýdku-Místku.

Extraliga házenkářů - 15. kolo:
KP Brno - Plzeň 26:25 (13:14)
Litovel - Zubří 31:23 (17:11), Lovosice - Jičín 26:24 (14:12)

Reklama

Související témata: