Hlavní obsah

Nymburk - CSKA 73:86Nymburk dlouho trápil hvězdný CSKA, nakonec prohrál o 13 bodů

Basketbalisté Nymburku prohráli ve VTB lize doma s jedním z nejlepších týmů Evropy CSKA Moskva 73:86. Velkému favoritovi však byli dlouho vyrovnaným soupeřem a ještě v poslední čtvrtině prohrávali o jediný bod. Pozitivně se tak naladili na úterní klíčový duel se Sevillou o postup v Evropském poháru.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Už úvodní minuty ukázaly rozdíl mezi oběma celky. Zatímco hlavní favorit na euroligový titul hrál velmi lehce, chodil si pro snadné koše a proměnil prvních pět pokusů za tři body, Nymburk se v útoku hodně nadřel. Většinou musel spoléhat na individuální akce, jelikož obrana CSKA fungovala velmi dobře. Hosté si uměli poradit i se zónovou obranou, která bývá silnou zbraní domácích.

Nymburk tak rychle prohrával o 12 bodů (8:20), pak se mu však povedlo hru vyrovnat a manko nenarůstalo. Útoku CSKA, kterému chyběl hvězdný rozehrávač Miloš Teodošič, se přestalo tolik dařit. Ani trojky už hostům tolik nevycházely.

Naopak domácím vyšlo několik protiútoků a dobrou pohodu si přenesli i do druhé půle, kdy začali mohutně dotahovat. Trojky Jiřího Welsche a Chestera Simmonse nastartovaly šňůru 12:0, po které Nymburk snížil na pouhé tři body (52:55). A když se s klaksonem třetí části trefil z dálky Vojtěch Hruban, přenesl si Nymburk těsnou ztrátu i do poslední části.

Nymburku se dokonce povedlo snížit na jediný bod, ale ruský celek, který za celou dosavadní sezonu prohrál jediné utkání, obrat nedovolil. V klíčových okamžicích si vždy pomohl trojkou. Zářil zejména Sonny Weems, který dal v poslední čtvrtině 13 ze svých 19 bodů a v podstatě sám odvrátil nápor Nymburku.

Když se navíc domácím v závěrečných minutách rozpadla obrana včetně doskoku, CSKA znovu odskočil na dvouciferný rozdíl a v poklidu si pohlídal vítězství.

Basketbalová VTB liga:
Basketball Nymburk - CSKA Moskva 73:86 (17:27, 34:45, 55:58)
Nejvíce bodů: Hruban a Simmons po 11, Welsch 9, Burns a Pomikálek po 8 - Weems 19, Voroncevič a Fridzon po 13, De Colo 12. Fauly: 24:20. Trestné hody: 16/10 - 25/17. Trojky: 5:15. Doskoky: 27:35.

Reklama

Související témata: