Hlavní obsah

Liberec - Nikósie 3:1Liberečtí volejbalisté jsou v osmifinále Vyzývacího poháru

Volejbalisté Dukly Liberec postoupili přes Omonii Nikósie do lednového osmifinále evropského Challenge Cupu. Čeští vicemistři porazili kyperského soupeře i v domácí odvetě 3:1 a mohou se těšit na další fázi, v níž s největší pravděpodobností narazí na italskou Ravennu.

Článek

Stejně jako na Kypru však i dnes získala Nikósie první set. Dukla jen odvrátila dva setboly, než prohrála 24:26. Pak ale hosté polevili, počet jejich zkažených servisů narůstal, zatímco výkon neporaženého lídra české extraligy se zlepšoval. Postup mohli svěřenci Michala Nekoly slavit po bezmála dvou hodinách před téměř tisícovkou fanoušků.

Nejlepším hráčem liberecké sestavy byl polský univerzál Adrian Patucha, autor 19 bodů. Zbývající dva české kluby ve Vyzývacím poháru Zlín a Brno odehrají odvety 3. kola ve čtvrtek. Zlín se představí v nizozemském Groningenu a pokusí se uhájit mírný náskok 3:2, Brno odcestovalo na Azory s výsledkem 0:3.

Odvetný zápas 3. kola Vyzývacího poháru volejbalistů:
Dukla Liberec - Omonia Nikósie 3:1 (-24, 20, 19, 12)
Rozhodčí: Davidovič (Srb.), Romero (Šp.). Čas: 106 min. Diváci: 950.
Nejvíce bodů: Patucha 19, Správka 17, Galabov 13 - Petrakidis 17, Da Silva a De Outeiro po 11. První zápas 3:1, postoupil Liberec.

Reklama

Související témata: