Hlavní obsah

Dallas - San Antonio 99:93Rondo pomohl svému novému týmu k výhře nad obhájci ze San Antonia

San Antonio prohrálo v basketbalové NBA už počtvrté v řadě, když nestačilo na Dallas, v jehož sestavě nastoupil i rozehrávač Rajon Rondo, který tým vítěze posílil z Bostonu. K výhře 99:93 přispěl 38 body Monta Ellis. Rondo si připsal devět asistencí, šest bodů a sedm doskoků.

Článek

Unavení a zraněními stíhaní Spurs bojovali, ale v poslední čtvrtině jim došly síly v obraně i útoku a prohráli počtvrté za sebou, přičemž ve středu a v pátek si protáhli večer na tři prodloužení. Trenér Gregg Popovich proto šetří opory a nehrála šestice Duncan, Ginobili, Parker, Splitter, Leonard a Green.

I tak Spurs týmovým výkonem trápili Mavericks až do koncovky. Ellis však v posledních čtyřech minutách dal 11 bodů. Rondo naskočil hned v základní pětce a odehrál 34 minut. „Byl to vzrušující zápas, nejlepší část na tom bylo vítězství," řekl Rondo.

Atlanta pokračuje ve výborných výkonech, v sobotu zdolala špičkový tým Západní konference Houston 104:97 na jeho palubovce. "Máme velmi dobrý start do sezony, ale ta před chvílí teprve začala. Minulý rok jsme prošli do play off, jenže jsme měli pasivní bilanci, takže se to vlastně nepočítá. Letos ale máme zatím velmi dobrý pocit," řekl Kyle Korver, jenž k výhře nad Houstonem přispěl 22 body.

Rockets neuspěli navzdory tomu, že Dwight Howard i James Harden dosáhli na double-double: Howard měl 19 bodů a 11 doskoků, Harden 18 bodů a 14 asistencí. Vítězná Atlanta vybojovala už 12. výhru z posledních třinácti utkání.

Portland překonal únavu z náročného duelu se San Antoniem a s přehledem porazil New Orleans 114:88. Blazers po třech prodlouženích dorazili do Louisiany až po druhé hodině ranní, přesto měli dost energie a skvělou obranou hvězdy domácích Anthonyho Davise rozhodli už po třech čtvrtinách. Davis zůstal na sedmi bodech, naopak hostující LaMarcus Aldridge nastřílel 27 bodů a doskočil 12 míčů.

NBA:
Charlotte - Utah 104:86, Dallas - San Antonio 99:93, Denver - Indiana 76:73, Houston - Atlanta 97:104, LA Clippers - Milwaukee 106:102, New Orleans - Portland 88:114, New York - Phoenix 90:99.

Reklama

Související témata: