Hlavní obsah

Basketbalisté zahájí v Estonsku cestu na ME

REEDEL (Estonsko)/PRAHA

Čeští basketbaloví reprezentanti v pátek vstoupí do bojů v dodatečné kvalifikaci o evropský šampionát. První zkouškou týmu, který by měl patřit k papírovým favoritům na postup na závěrečný turnaj do Bělehradu, bude duel v Estonsku.

Článek

Český tým dorazil do Estonska ve čtvrtek odpoledne bez křídelních hráčů Radka Nečase a Jiřího Černoška, které nepustila do hry zranění. Jejich místa ve výběru zaujmou pivot Zbyněk Pospíšil z Ostravy a Michal Křemen z A Plus Brno.

V mužstvu naopak nechybějí největší české hvězdy v čele s Jiřím Welschem, jediným zástupcem v zámořské NBA. V týmu figurují i ostrostřelec Luboš Bartoň z Joventutu Badalona a pivot Ondřej Starosta ze Štrasburku. Připraven hrát je i naturalizovaný Američan rozehrávač Maurice Whitfield.

Svěřenci trenéra Michala Ježdíka v kvalifikačních bojích budou pokračovat v úterý, kdy v pražské Sazka Areně hostí Polsko, s nímž se loni už potkali v první fázi kvalifikace. Z dodatečné kvalifikace na ME postoupí z devíti týmů pouze jediný. Ten vzejde ze závěrečného turnaje těsně před šampionátem, v němž se střetnou vítězové tří skupin.

Utkání mezi Estonskem a Českou republikou začne v městě Reedel v pátek v 18:00 SELČ.

Nominace českého týmu na utkání v Estonsku:
rozehrávači: Maurice Whitfield, Petr Czudek, Jan Pavlík,
křídla: Jiří Welsch, Luboš Bartoň, Pavel Miloš, Ladislav Sokolovský, Michal Křemen, Stanislav Votroubek,
pivoti: Ondřej Starosta, Zbyněk Pospíšil, Petr Benda.

Reklama