Hlavní obsah

Česko - Maďarsko 26:26Čeští házenkáři vstoupili do Vánočního poháru v Polsku remízou s Maďary

Katovice

Čeští házenkáři vstoupili do Vánočního poháru v polských Katovicích remízou 26:26 s Maďarskem. V pondělí od 20:30 se utkají s domácím Polskem a poslední přípravný turnaj před lednovým mistrovství světa v Kataru uzavřou v úterý proti Slovákům.

Článek

Český tým nastupuje v Katovicích bez šesti tradičních reprezentantů, včetně osvědčené brankářské dvojice Galia-Štochl, i kapitána Jíchy. Deset hráčů bojuje o pozvánku na závěrečné soustředění před šampionátem, které se bude konat od druhého do osmého ledna v Plzni.

Tým trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše vstoupil do zápasu s přílišným respektem a od úvodních minut prohrával. Ne dlouho, již v osmé minutě vyrovnal. Češi se poprvé ujali vedení v 15. minutě. Následně se soupeři přetahovali o vedení až do závěru poločasu, který však skončil remízou.

Start do druhé půle měli Češi výrazně lepší a během čtyř minut si vybudovali tříbrankový náskok. Sice jedno až dvougólový si udržovali dál, ale Maďaři nakonec ve 45. minutě vyrovnali. Češi opět odskočili o dvě branky, ale soupeř zareagoval šňůrou tří gólů a obrátil výsledek ve svůj prospěch. V poslední desetiminutovce se skóre opět přelévalo ze strany na stranu a stejně jako v první půli zůstalo u nerozhodného stavu.

Trenér Kubeš je rozpačitý

Na české straně se Číp, Sobol, Zdráhala a Kasal trefili čtyřikrát. Michal Kasal byl vyhlášený nejlepším českým hráčem zápasu, který hodnotil slovy: „Na to, že to bylo první utkání po svátcích, tak jsme ho neodehráli špatně. Navíc jsme hráli v improvizované sestavě. Samozřejmě jsme viděli, že máme co zlepšovat. Ale do začátku mistrovství světa v Kataru máme ještě čas, abychom vyladili formu a odstranili chyby."

Trenér Daniel Kubeš však měl jiný názor: „Jsem rozpačitý, protože jsme nehráli dobře. Výkon byl spíš takový ospalý, proto nejsem spokojený. Viděl jsem v zápase úseky, kdy jsme hráli slušně, ale také, kdy jsme hráli opravdu špatně." Kubeš vidí, že ho s kolegou Filipem čeká na kempu v Plzni plno práce: „Zatím jsme se výkonnostně příliš dopředu neposunuli a s takovým výkonem bychom se s těmi nejlepšími nemohli měřit."

Kubeš hodnotil také přístup jeho svěřenců: „Pro další dva zápasy v Katovicích musíme zvýšit intenzitu ve všech herních činnostech. A u některých hráčů zlepšit přistup, aby si uvědomili, že hrají za národní tým."

Vánoční pohár házenkářů v Katovicích (Polsko):
ČR - Maďarsko 26:26 (13:13)
Sestava a branky ČR: Mrkva, Krupa - Číp, Sobol, Zdráhala, Kasal po 4, Motl 3, Babák, Linhart po 2, Škvařil, Vinkelhöfer, Hanisch po 1, Bečvář, Petrovský, Šindelář, Chudoba, Szymanski.
Rozhodčí: Jerleck, Labuň (oba Pol.). Vyloučení: 4:4.

Reklama