Hlavní obsah

Basketbalisté porazili v kvalifikaci ME Estonsko

RAKVERE

Čeští basketbalisté v pátek úspěšně vkročili do dodatečné kvalifikace na mistrovství Evropy. Svěřenci trenéra Michala Ježdíka v estonském Rakvere porazili domácí reprezentaci 75:57 a v dalším utkání je vyzve na palubovce v pražské Sazka Areně výběr Polska.

Článek

Českým basketbalistům se tak dokonale podařila odplata za čtyři roky starou událost, kdy je Estonci z evropské kvalifikace vyřadili. Národní tým vedlo za vítězstvím trio opor - Luboš Bartoň nastřílel 18 bodů, jediný český hráč v NBA Jiří Welsch zaznamenal stejně jako pivot Ondřej Starosta 14 bodů.

Dnešní duel se ve prospěch českého týmu zlomil ve druhém poločase. Po vyrovnané úvodní polovině, kdy Ježdíkův tým odcházel do šaten pouze s dvoubodovým vedením, Češi zaúřadovali ve třetí čtvrtině.

V ní zvítězili poměrem 20:7 a zlomili odpor soupeře. Estonce dirigoval kanonýr Müürsepp, ovšem ani 18 bodů někdejšího hráče Dallasu Mavericks, který se do reprezentace vrátil v červenci až na nátlak fanoušků, domácímu týmu nepomohlo.

Naopak Češi si v poslední čtvrtině náskok bezpečně pohlídali. Dokázali, že si udrželi formu z přípravných zápasů, v nichž například dvakrát zdolali Rusko.

Estonsko - ČR 57:75 (20:18, 39:41, 46:61)
Nejvíce bodů: Müürsepp 18, Sokk 12 - Bartoň 18, Welsch a Starosta 14, Whitfield 8, Benda 6, Miloš 5, Czudek 4, Sokolovský a Votroubek 3.

Reklama

Související témata: