Hlavní obsah

Cleveland - Dallas 90:109Cleveland bez zraněného Jamese znovu prohrál, neuspěli ani Knicks

Basketbalisté Clevelandu při absenci zraněného LeBrona Jamese utrpěli pátou porážku v NBA za sebou, když doma podlehli Dallasu 90:109. Dokonce jedenácté utkání v řadě prohráli New York Knicks, kteří nestačili na Milwaukee v poměru 82:95.

Foto: David Richard, Reuters

Kevin Love z Clevelandu (uprostřed) a basketbalisté Dallasu Monta Ellis (vlevo) a Richard Jefferson.

Článek

Clevelandu nepomohl ani výborný výkon Kevina Lovea, který nasbíral 30 bodů a 10 doskoků. Utkání navíc kvůli problémům se zády nedohrál rozehrávač Kyrie Irving.

"Hodně to bolí. Musím se s tím nějak vypořádat, ale horší je, že mám dvě zranění zároveň," posteskl si Irving, jehož trápí také levé koleno.

Hned pět hráčů Dallasu nastřílelo 14 a více bodů. Nejlepším střelcem týmu byl Monta Ellis s 20 body. Mavericks vyhráli popáté v řadě.

I když se Clevelandu nedaří, pozice trenéra Davida Blatta není ohrožena. Po utkání to řekl generální manažer klubu David Griffin, jenž pochybnosti o koučově pozici označil za směšné. "Je to náš trenér a zůstane jím," uvedl.

Blatt, který přišel do Clevelandu po úspěšném angažmá v Maccabi Tel Aviv a zažívá premiérovou sezonu v NBA, má s týmem bilanci 19 výher a 15 porážek.

Po odvolání trenéra volali fanoušci v závěru nedělního zápasu v Madison Square Garden. Derek Fisher s Knicks prohrál doma podesáté za sebou, což se newyorskému celku stalo poprvé v historii. Navíc ho jedna porážka dělí od vyrovnání nelichotivého klubového rekordu z roku 1985, kdy Knicks prohráli dvanáctkrát v řadě.

"Otočí se to, i když teď to tak nevypadá," řekl Fisher, kterému kvůli zdravotním problémům chybí hvězdy Carmelo Anthony a Amare Stoudemire a také Andrea Bargnani s Imanem Shumpertem.

Potřetí za sebou prohrálo i Toronto

Phoenix přestřílel 125:109 Toronto, které prohrálo potřetí za sebou, což se mu už více než rok nestalo. Suns si už v prvním poločase vybojovali dvouciferný náskok i díky šňůře 27:7 a Raptors se nezmohli na odpor.

Domácí k výhře vedlo trio rozehrávačů. Eric Bledsoe nastřílel 20 bodů, Isaiah Thomas s Goranem Dragičem přidali po 18 bodech. Toronto zakončilo třetí prohrou v řadě svůj šestizápasový výjezd po hřištích soupeřů. V pořadí Východní konference kleslo na třetí místo za Atlantu a Chicago.

Los Angeles Lakers porazili Indianu Pacers 88:87. Posledních devět bodů včetně vítězného koše 12 vteřin před koncem zařídil Kobe Bryant, který zápas dokončil s 20 body. K dalšímu utkání do Portlandu nepoletí, aby si odpočinul.

Detroit zdolal Sacramento 114:95 a připsali si už pátou výhru v řadě, což se mu více než pět let nepovedlo. Pistons táhl s 35 body Brandon Jennings.

Basketbalová NBA:
Cleveland - Dallas 90:109
Detroit - Sacramento 114:95
LA Lakers - Indiana 88:87
Miami - Brooklyn 88:84
New York - Milwaukee 82:95
Phoenix - Toronto 125:109

Reklama

Související témata: