Hlavní obsah

Cíle jsou jasné, nemáme kam uhnout, tvrdí Bosák o ambicích Děčína

Dosavadní úspěšný průběh sezóny opravňuje basketbalisty Děčína uvažovat o tom, že mohou reálně zasáhnout do bojů o medailové příčky v nejvyšší soutěži. Tým zatím nemusel překonávat případný útlum nebo propad výkonnosti, jelikož prokazuje stabilní herní tvář. Nemalou měrou k tomu přispívá i Pavel Bosák, který vysoké cíle připustil i v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

V současnosti patříte k tahounům BK Děčín v Kooperativa Národní basketbalové lize. Jak se cítíte v této roli?

V Děčíně působím druhou sezónu a myslím, že jsem tady basketbalově vyrostl. Vážím si toho, že jsem byl vyhlášen nejlepším střelcem i hráčem zápasu s Ostravou. Jsem rád, že mi to tam často spadlo. Ale jinak jsme si v útoku moc nevyhověli. Po vánoční a novoroční pauze byla asi těžké dostat se znovu do tempa. Byli jsme nějak ospalí.

Zmínil jste i loňskou sezónu. Je letošní děčínský kádr silnější, než před rokem?

Osvědčují se posily. Američan Anthony Tucker je velmi kvalitním hráčem a perfektním střelcem, který nám už vyhrál spoustu zápasů. Přínosem je i Jirka Jelínek. Když se dáme jako tým ještě více dohromady, měli bychom se pohybovat nahoře v tabulce i nadále.

Odpovídají kvalitě týmu i ambice?

Pokud se nám vyhnou zranění, myslím, že bychom určitě mohli po základní části skončit do čtvrtého místa. Jsme už dlouhodobě druzí a od toho se chceme odrazit. Cíle jsou nastavené a nemáme kam uhnout. Ale je před námi druhá půlka sezóny a fakt ještě hodně zápasů. Když budeme tvrdě trénovat a makat, projeví se to i v tabulce.

Co považujete za nejdůležitější?

Abychom dokázali dál vyhrávat i venku. V play off všechno začíná nanovo. Proto nebudu polemizovat, jak se liga může vyvíjet. Uvidí se až v samotných zápasech o konečné umístění.

Reklama

Související témata: