Hlavní obsah

Portland - Miami 99:83Basketbalisté Portlandu přehráli Miami a jsou druzí v NBA

Basketbalisté Portlandu zdolali ve čtvrtečním utkání NBA Miami 99:83 a s bilancí 28 výher a osmi porážek jsou druhým nejlepším týmem ligy za Golden State. Naopak ze dna tabulky se marně snaží odlepit New York Knicks, kteří prohráli počtrnácté za sebou.

Článek

Miami přitom v Portlandu začalo slibně a ještě ve druhé čtvrtině vedlo o deset bodů, ale druhá půle pak patřila domácím, které k výhře dovedl LaMarcus Aldridge s 24 body a 12 doskoky. Za hosty nastřílel 23 bodů Dwyane Wade.

Newyorští Knicks podlehli Houstonu jednoznačně 96:120 a prohráli čtyřiadvacáté z posledních 25 utkání. Proti Rockets se ani jeden ze členů základní sestavy domácích nedostal do dvouciferných čísel, nejlepším střelcem Knicks byl nováček Travis Wear s 21 body. Vítěze táhl James Harden, jemuž k nasbírání 25 bodů a devíti asistencí stačily jen tři čtvrtiny.

Toronto podlehlo na svém hřišti Charlotte 95:103. Raptors ještě v prosinci vedli Východní konferenci, ale nyní si připsali čtvrtou prohru v řadě a už se dělí o třetí pozici s Washingtonem. Hornets k čtvrtému vítězství za sebou dovedli Gerald Henderson s 31 body a autor 29 bodů Kemba Walker.

"Žádáme od něj hodně. Naštěstí je mladý, soutěživý a rád hraje velkou porci minut," řekl o Walkerovi trenér Hornets Steve Clifford. Walker dal za poslední čtyři zápasy průměrně 30,8 bodu.

Výsledky NBA:
New York - Houston 96:120
Portland - Miami 99:83
Toronto - Charlotte 95:103

Reklama