Hlavní obsah

Německo - Česko 32:24Poločas házenkáři vyhráli, pak už ale udávali tón domácí Němci

Stuttgart
Aktualizováno

Čeští házenkáři v předposledním přípravném duelu před MS v Kataru prohráli v Německu 24:32. Přitom v poločase stuttgartského duelu nad dalším účastníkem šampionátu ještě vedli 16:14, pak ale střelec Jícha zůstal proti domácím osamocen.

Foto: Sport.cz

Český reprezentant Ondřej Zdráhala (uprostřed) při střeleckém pokusu v přípravném utkání s Německem.

Článek

V sobotu čeká reprezentanty proti stejnému soupeři v Mannheimu odveta. Po ní trenéři Daniel Kubeš s Janem Filipem oznámí konečnou podobu nominace 16 hráčů na mistrovství světa.

„Nějakou představu o složení týmu už máme, ale je možné, že někdo zahraje fantasticky a my budeme muset nominaci, jak se nám jeví teď, ještě přehodnotit. Necháme se rádi překvapit," podotkl Kubeš.

Ke generálce do Německa neodcestoval Jiří Motl, start lovosického křídla v Kataru by ale problémy se stehenním svalem neměly ohrozit. „Lékaři doporučili Motlovi pár dní klidu, do úterního odletu na šampionát by měl být v pořádku," sliboval manažer Karel Nocar.

Český tým se celý týden chystal na soustředění v Plzni, Německo je pro něj ideálním soupeřem na závěrečnou prověrku. „Uvítali jsme možnost zahrát si proti kvalitnímu celku s bouřlivou diváckou kulisou, navíc cesta zabrala jen pár hodin autobusem," mínil Kubeš.

První poločas se musel trenérům národního týmu líbit, dobře fungovala hra obrany a dařil se i rychlý přechod do útoku. Ještě dvacet minut před koncem byl stav 19:19, jenže pak přišla čtyřgólová šňůra v podání Němců, kteří pak už k radosti vyprodané haly jasně udávali režim hry.

„Zase jsme doplatili na herní výpadek, to nás potkává často. Přitom nám šlo vyloženě o to, aby odehrála pospolu co nejvíc minut sestava, o níž si myslíme, že by měla tvořit základ. Důležité pro nás je, aby se hlavně už nikomu nic nestalo," prohlásil Kubeš.

Přípravné utkání házenkářů ve Stuttgartu:
Německo - Česko 32:24 (14:16)
Nejvíce branek: Gensheimer 8/4, Groetzki 6/1, Drux 5, Weinhold a Strobel po 3 – Jícha 6, P. Horák 4, Jurka 3, Babák 3/1. Rozhodčí: Togstad, Kristiansen (oba Nor.), sedmimetrové hody: 6/5 - 4/2, vyloučení 2:4, 6211 diváků.

Reklama

Související témata: