Hlavní obsah

Chicago - Milwaukee 95:8746 bodů! Gasol svým osobním maximem podpořil výhru Chicaga

Španěl Pau Gasol z Chicaga prožil velmi povedený zápas a vylepšil si osobní rekord na 46 bodů. K tomu přidal 18 doskoků a Bulls zvítězili nad Milwaukee 95:87, přestože se museli obejít bez zraněného Derricka Rose.

Článek

Chicago sice opět střílelo velmi špatně z pole, ale Gasolův výkon tým zachránil. "Dnes byl odhodlaný nenechat nás prohrát," řekl trenér Tom Thibodeau. "Když trefíte první dvě tři střely, spoluhráči vám začnou víc přihrávat a dostanete se do tempa. Chci poděkovat spoluhráčům, kteří na mě dostali míč ve velmi dobrých pozicích a pak už bylo často velmi snadné skórovat," uvedl Gasol. V zápase zaznamenal pouze o tři body méně než zbytek týmu a jen o jeden koš z pole méně.

Obhájci titulu ze San Antonia uštědřili Minnesotě patnáctou porážku v řadě v poměru 108:93. Nejlepším střelcem vítězů byl mladík Austin Day, který zaznamenal 22 bodů a 10 doskoků. Spurs vyhráli i bez dvojice Manu Ginobili, Kawhi Leonard.

Popatnácté za sebou prohráli i New York Knicks, tentokrát s Charlotte 82:110. Domácí tým naprosto vyhořel ve druhé čtvrtině - Hornets předvedli šňůru 27:2 a v jednu chvíli byl rozdíl ve skóre 45 bodů. New York stále hraje bez zraněných Carmela Anthonyho, Amareho Stoudemirea a Andrey Bargnaniho a sestava mladíků proti Hornets vůbec nestačila. Vítěze vedl s 28 body Kemba Walker.

Kritizovaného kouče Dereka Fishera se zastal prezident Knicks Phil Jackson s tím, že zodpovědnost za bídné výsledky padá na jeho hlavu. Pracuje prý především na budoucnosti týmu.

Los Angeles Clippers přehráli Dallas jasně 120:100 a po šesté výhře z posledních osmi utkání se dotáhli v tabulce na pouhého půl zápasu za svého soupeře. Kalifornský tým zlomil Mavericks ve třetí čtvrtině, kdy se náskok jasně přehoupl přes deset bodů. V poslední dvanáctiminutovce Clippers odrazili nápor soupeře přesnými trojkami, kterých nakonec dali třináct. Chris Paul zaznamenal v dresu vítězů 17 bodů a 13 asistencí. Blake Griffin nastřílel 22 bodů. Za Dallas se prosazoval hlavně Dirk Nowitzki, který dal 25 bodů. Monta Ellis ho podpořil 23 body.

Detroit se vrátil na vítěznou vlnu a vyhrál poosmé z posledních devíti zápasů. V souboji unavených týmů zdolal Brooklyn 98:93. Oba celky hrály čtvrtý zápas v pěti dnech.

James Harden nastřílel 30 bodů, Houston zdolal Utah 97:82 a vyhrál potřetí za sebou. Harden si upevnil pozici nejlepšího střelce ligy patnáctým třicetibodovým zápasem v sezoně.

Pivot Nikola Vučevič zaznamenal osobní rekord 34 bodů a 16 doskoků, ale ani to nestačilo Orlandu k přerušení série proher. Hráči Magic podlehli pošesté v řadě, když nestačili na Portland 92:103. Blazers vedl s 25 body LaMarcus Aldridge.

NBA:
Chicago - Milwaukee 95:87, Detroit - Brooklyn 98:93, Houston - Utah 97:82, LA Clippers - Dallas 120:100, Minnesota - San Antonio 93:108, New York - Charlotte 82:110, Philadelphia - Indiana 93:92, Portland - Orlando 103:92, Toronto - Boston 109:96.

Reklama

Související témata: