Hlavní obsah

Chicago - Orlando 114:121Basketbalisté Orlanda přerušili v Chicagu sérii porážek

New York

Basketbalisté Orlanda se po šesti porážkách dočkali v NBA vítězství. Na palubovce Chicaga chytili Magic střeleckou formu a díky téměř šedesátiprocentní úspěšnosti porazili vedoucí tým Centrální divize 121:114.

Foto: Andrew Nelles, ČTK/AP

Basketbalista Orlanda Channing Frye (vpravo) se snaží zblokovat střelu Jimmyho Butlera z Chicaga.

Článek

Nikola Vučevič a Victor Oladipo nastříleli po 33 bodech, černohorský pivot Vučevič přidal 11 doskoků. V domácím týmu ovládl statistiky Pau Gasol s 28 body a 14 doskoky. Bulls prohráli potřetí z posledních čtyř zápasů a klesli na čtvrté místo v tabulce Východní konference.

Domácí špílmachr Derrick Rose měl poprvé od Vánoc více než padesátiprocentní úspěšnost střelby a po pauze v minulém utkání kvůli bolavému kolenu si připsal 18 bodů. V předchozích sedmi odehraných zápasech byl úspěšný jen z 28 procent.

"Mám nový sestřih, takže kdo ví," žertoval o střeleckém probuzení. "Prostě jsem se netrefoval. Se zdravím to nemělo nic společného. Žádné výmluvy," dodal vážněji.

Ve vzestupu pokračuje Detroit, který porazil druhý tým Východní konference Toronto na jeho palubovce 114:111. Brandon Jennings se na tom podílel 34 body a 10 asistencemi. Pistons zvítězili podeváté z posledních deseti utkání a znovu se přiblížili play off. Raptors naopak prohráli popáté z posledních šesti zápasů, nezabránil tomu ani výkon litevského pivota Jonase Valančiunase, autora 31 bodů a 12 doskoků.

Papírové předpoklady potvrdil alespoň Houston, který zvítězil na hřišti Brooklynu 113:99. Zápas poznamenal konflikt mezi domácím Kevinem Garnettem a hostujícím Dwightem Howardem. Po podkošovém souboji v 5. minutě se Howard po soupeři ohnal, načež mu Garnett hodil míč do zad a pak ho ještě udeřil hlavou do obličeje. Howardova pravačka pak minula cíl, protože se mezi rivaly vložili další hráči. Garnett byl vyloučen a Howard vyvázl s technickou chybou, vedení NBA ho ale ještě může zpětně potrestat.

"Za starých dobrých časů by se normálně hrálo dál, teď hráče vyhazují ze hřiště. Nemyslím si, že to bylo tak horké," komentoval situaci trenér Houstonu Kevin McHale. Jeho tým vedl s 30 body James Harden.

Basketbalová NBA:
Boston - New Orleans 108:100
Brooklyn - Houston 99:113
Chicago - Orlando 114:121
Toronto - Detroit 111:114

Reklama

Související témata: