Hlavní obsah

La Lakers - Cleveland 102:109Bryant si udělal osobní rekord, ale musel se sklonit před Jamesem

New York

Basketbalista Kobe Bryant si v 36 letech vytvořil osobní rekord v počtu asistencí, k 17 finálním přihrávkám přidal 19 bodů, jeho Los Angeles Lakers se ale museli ve čtvrtečním domácím utkání sklonit před Clevelandem s dalším velikánem NBA LeBronem Jamesem. Cavaliers vyhráli 109:102, James se na tom podílel 36 body.

Foto: Richard Mackson, Reuters

Basketbalista Los Angeles Lakers Kobe Bryant (vlevo) uniká s míčem LeBronu Jamesovi z Clevelandu.

Článek

Obě hvězdy spolu během zápasu laškovaly, došlo i na opakovaná objetí a úsměvné okamžiky. "Kdybychom hráli o titul, byl bych tradičně zavřený do sebe. Ale zrovna teď se na to dívám trochu perspektivně s vědomím, že už nebudu mít tolik možností si proti němu zahrát. Tak si to chce člověk užít," řekl Bryant.

Bryant v počtu asistencí o tři předčil celý tým soupeře, celkově 1279. zápas v kariéře přitom neodehrál celý, na palubovce strávil 32 minut. Třetí porážce za sebou ale nezabránil. Clevelandu se naopak povedlo utnout šestizápasovou neúspěšnou sérii a vrátil se na padesátiprocentní bilanci (20 výher a 20 porážek), což ve Východní konferenci stačí na šesté místo.

Houston přehrál na své palubovce Oklahomu 112:101. Domácí v zápase nastříleli 16 trojek a hned první čtvrtinu ovládli poměrem 40:18. "To byla krása. Můžeme být takhle dobří, ale pak zase někdy máme mentální kolapsy, kdy necháme soupeře hrát úplně v pohodě," řekl nejlepší ligový střelec James Harden, jenž přispěl k výhře 31 body, 10 asistencemi a jediný doskok mu scházel k zisku triple doublu. Oklahomu vedl s 24 body Kevin Durant.

NBA ve čtvrtek zavítala také do Londýna, kde Milwaukee porazilo bez problémů New York Knicks 95:79. Newyorský tým protáhl negativní klubový rekord o šestnáctou porážku v řadě.

NBA:
Houston - Oklahoma City 112:101
LA Lakers - Cleveland 102:109
Milwaukee - New York 95:79

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články