Hlavní obsah

Jícha večer proti Francii nenastoupí. Pere se s nemocí a je hodně zesláblý

Dauhá

Premiéra českých házenkářů na letošním mistrovství světa se bude muset obejít bez jejich nejlepšího hráče Filipa Jíchy. Kapitán, jenž se od příletu do Kataru pere s nemocí, sice dorazil s mužstvem na trénink do haly Duhail, ale celou hodinu seděl pouze na lavičce. "Teplotu teď sice nemám, ale jsem hodně zeslablý na to, abych byl schopen večer s Francouzi hrát," smutně konstatovala dvaatřicetiletá spojka.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Český házenkář Filip Jícha úvodní duel MS proti Francii nestihne.

Článek

"Ještě ve čtvrtek jsem měl horečku přes osmatřicet. Naštěstí ráno jsem se probudil už bez teplot, ale na sobě cítím, jak je tělo hodně zeslablé a zatím nemám ani moc chuť k jídlu," připustil Jícha. "Celou dobu jsem tady vlastně jen v hotelové posteli a už mi z toho skoro hrabe. Prostě jsem chtěl za každou cenu jet s klukama na trénink, alespoň se podívat. Rozhodně zatím nemůžu hrát," doplnil smutně.

Trenéři Kubeš a Filip se startu kapitána nechtěli jen tak vzdát, jenže s nemocí mohou těžko něco dělat. "Nemělo by smysl riskovat. Jícha je ve stavu, kdy by mu nasazení do zápasu spíš ublížilo a nebyl by ani nějak prospěšný mužstvu," říkal Filip. "Doufám, že se mi teploty už nevrátí a třeba bych v sobotu mohl poprvé zkusit běhat a vzít konečně míč do ruky. Zatím je mi ale tak, že i nedělní zápas se Švédy vidím mlhavě," pokrčil rameny pobledlý Jícha.

V brance začne Galia

Daniel Kubeš pevně věřil, že nepříjemná situace s mužstvem až tolik neotřese. "Je to sice oslabení, ale na každém mistrovství se objeví nějaký zdravotní problém. Je to škoda, že nás to potkalo ještě před prvním zápasem a je to zrovna Jícha, ale Francouzi zase třeba nemohou nasadit Narcisseho," uvažoval český kouč.

"Při absenci Jíchy se nám trochu změní styl hry, někteří kluci si možná dovolí vzít to víc na sebe. Ale zase nemůže náš herní projev stát a padat s jedním hráčem, to by bylo nebezpečné," tvrdil Pavel Horák, od nějž se večer čeká největší porce gólů.

"Bez něj musíme hrát víc kombinačně mezi sebou a nespoléhat se na to, že on to vezme na sebe. Kdybychom se z toho měli zhroutit, tak to jsme sem nemuseli ani jezdit," dodával Horák. Trenérská dvojice už také rozhodla o tom, kdo z brankářů začne. "Pošleme tam na začátku Galiu," prozradil Filip.

Porazí čeští házenkáři ve svém úvodním vystoupení na MS tým Francie?
Ano
29,9 %
Ne
70,1 %
Celkem hlasovalo 4229 čtenářů.

Reklama

Související témata: