Hlavní obsah

Farna dostala v Kataru od házenkářů dres a slíbila, že přijde večer fandit. Zbořte to tady, přála jim

Martin Kézr (Dauhá)Právo

Ewa Farna zazpívala při slavnostním zahájení házenkářského šampionátu v Losailu jako český zástupce oficiální song turnaje, sedm hodin před zápasem s Francií se pak ve 33. patře hotelu Intercontinental City setkala i s národním týmem. Manažer Karel Nocar ji seznámil se všemi hráči, kteří ji nakonec věnovali reprezentační dres a zpěvačka jim slíbila fandit v hledišti.

Ewa Farna navštívila házenkáře.

 
Článek

„Děkuji moc za dárek, teď už mám večer v čem jít na váš zápas. Doufám, že vy tady necháte pořádnou stopu a že to tady zboříte," říkala házenkářům zpěvačka, která byla pozvána mezi 24 interprety, kteří v písni zastupovali jednotlivé země účastnících se MS.

„Byl to pro mě velký zážitek být součástí takového projektu. Stala jsem se jenom malinkou součástí mistrovství a moc ráda jsem se mohla setkat s těmi hlavními, kteří tady reprezentují Česko. Jsem pyšná na to pozvání," říkala Farna, která slíbila ještě před nočním odletem přijít na zápas s Francouzi.

„Kdyby se mě pak někdo ptal, že když jsem už byla v Kataru, jestli jsme vůbec šla na nějaký zápas, tak pak budu moct říct, že ano. Měla by to být moje házenkářská premiéra, a když už mám ten dres, můžu hodně fandit. Určitě budu klukům držet palce," vyprávěla Farna, která nakonec s házenkáři i poobědvala.

Přišel i nemocný Jícha

„Natočit klip se zpěváky z účastnických zemí byl super nápad a jsem rád, že nás reprezentovala zrovna Ewa, vždyť pocházíme ze stejného regionu," říkal z Karviné pocházející 31letý Ondřej Zdráhala hrající na střední spojce. „Musím se přiznat, že poslouchám trochu jiný styl muziky, ale když hraje písničku Ewy Farne v rádiu, rád si ji poslechnu."

Na setkání přišel i nemocný Filip Jícha, dres právě s jeho číslem zpěvačka dostala. "Abych to řekl diplomaticky. Přijel jsem hrát házenou a komplikuje mi to bohužel nemoc, takže mě až tolik neovlivní, jestli tady potkám slavnou zpěvačku nebo ne. Určitě ale bylo příjemné, že udělala českou stopu na slavnostní zahájení a snad si to tady vše užila," glosoval.

V Kataru je Farna poprvé v životě, prožila tu pět rušných dnů. „Absolvovali jsme zkoušky kostýmů, hudební i choreografické. Trvalo to dlouho, ale bylo to fajn. Myslím si, že to vystoupení dopadlo fajn, i když trvalo jen chvilku na to, kolik jsme tomu věnovali času," říkala zpěvačka.

Byla hodně překvapená, kam se bohatá země v Perském zálivu vyvíjí. „Dívala jsme se na fotky z Kataru, které jsou dvacet let staré, a to tady nic nebylo. Když vyjedete za město, je všude poušť a nic a najednou ta obrovská moderní hala. To mi připadá hustý, zároveň i trochu depresivní," připustila Farna.

Reklama

Související témata: