Hlavní obsah

Zradila nás koncovka. Třetí porážka bolí, ale je to velká škola, mrzel Jíchu nezdar s Egyptem

Dauhá

Předchozí dvě utkání šampionát hrát nemohl kvůli horečkám a střevním potížím. Proti Egyptu vydržel kapitán Filip Jícha na hřišti celkem 45 minut, jenže ani čtyřmi góly neodvrátil porážku 24:27.

Foto: Pavel Lebeda, chf.cz

Zklamaný reprezentant Filip Jícha.

Článek
Fotogalerie

Co podle vás utkání rozhodlo?

Zradila nás koncovka. Když se lámal chleba, tak se neproměnilo několik jasných střel a tím jsme si pro sebe nedokázali vzít ani psychologickou výhodu vedení na posledních deset minut.

Cítíte, že egyptský gólman v zápasech předčil českou dvojici v brance?

Podržel Egypt v klíčových momentech. Sice nebyl tak úžasný jako třeba Švéd Andersson proti nám, ale udělal, co bylo potřeba pro jejich vítězství. Zaslouženě muž zápasu.

V čem měl český tým největší rezervy?

Vždycky se dají najít rezervy, ale dělali jsme, na co jsme stačili a byli jsme ve hře, jenže z důležitých útoků nám tam nepadly góly. Atmosféra byla ovlivněná haldou fanoušků Egypta, kteří žijí tady v Kataru a přišli se pobavit po práci. Zápas ale probíhal tak, jak jsme si mysleli, že se bude vyvíjet. Celou dobu jsme byli ve hře, jen jsme měli být efektivnější.

Jak jste na tom byl vy se silami?

Sotva držím pohromadě, křeče jsem ještě nedostal, ale už byly blízko. Snažil jsem se odmakat, na co se našla v mém těle síla a škoda, že to nepřineslo bodový zisk mančaftu.

Mrzí vás hodně, že se postupové naděje Česka dostaly do teoretické roviny?

Pořád to cítím stejně, zkoušíme se vzepřít sportovnímu osudu. Šampionát je pro nás velkou školou, musíme tady přidat víc než je běžné. Tři porážky bolí, teď pro uchování alespoň malé šance musíme zkusit udolat Island, který je výkonnostně o vlak před námi.

Reklama

Související témata: