Hlavní obsah

Miami - Oklahoma City 86:94Basketbalisté Oklahomy mají poprvé v sezóně pozitivní bilanci

New York

Basketbalisté Oklahoma City mají poprvé v sezóně NBA na kontě víc výher než porážek. Nad padesátiprocentní úspěšnost je vyneslo úterní vítězství 94:86 na hřišti Miami. Domácí porážku neodvrátili ani přes solidní obranu hvězdných Kevina Duranta a Russella Westbrooka, při jejichž absenci v úvodu sezóny spadl loňský finalista Západní konference do podprůměru.

Foto: J Pat Carter, ČTK/AP

Basketbalista Oklahomy City Thunder Russell Westbrook smečuje v utkání proti Miami Heat.

Článek

Domácí oběma ostrostřelcům s průměrem 25 bodů na zápas umožnili dát jen po 19 bodech. Durant s Westbrookem navíc neproměnili ani jedinou trojku a dostali se dohromady jen k pěti trestným hodům. Předvedli ale univerzální výkon. Durant přidal po osmi doskocích a asistencích, Westbrook 10 doskoků a šest finálních přihrávek.

Rozhodující pro třetí vítězství za sebou a 21. v sezoně byl týmový výkon hostů a zejména jejich defenziva. Soupeře přinutili k 21 ztrátám míče proti svým jedenácti, tým Heat se dostal jen k 68 střeleckým pokusům proti 92 oklahomským. "Odvedli jsme skvělou práci v tom, že jsme zachovali klid a hráli z obrany," řekl trenér Oklahomy Scott Brooks.

Tým Thunder je v Západní konferenci devátý, jen o dvě pozice výš je mistrovské San Antonio, které po delším méně úspěšném období při zranění některých opor vyhrálo v úterý čtvrtý zápas za sebou. Na palubovce Denveru zvítězili Spurs 109:99, Tony Parker nastřílel 18 bodů, rovněž uzdravený Kawhi Leonard zaznamenal double double za 17 bodů a 15 doskoků, Tim Duncan přidal 16 bodů a náhradník Aron Baynes stihl 15 bodů za 15 minut hry. Domácím nepomohlo ani 26 bodů a 14 doskoků Kennetha Farieda a 21 bodů Arrona Afflala.

Výsledky NBA:
Denver - San Antonio 99:109
Miami - Oklahoma City 86:94

Reklama

Související témata: