Hlavní obsah

Brno - Schio 68:83Jedna vydařené čtvrtina Brňankám proti Schiu nestačila

Basketbalistky IMOSu Brno si připsaly v Evropské lize už desátou porážku. Na domácí palubovce prohrály s italským Schiem 68:83 a zůstávají v soutěži jediným týmem bez vítězství. Šňůra porážek týmu Jana Bobrovského se v Eurolize protáhla na patnáct utkání. Brňanky dnes potrápily své soupeřky pouze v úvodní čtvrtině, kdy se jim dařilo přesně zakončovat rychlé protiútoky a dobře bránily.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jolene Andersonová ze Schia (vlevo) brání Michaelu Stejskalovou z Brna.

Článek

Ještě v 10. minutě měly české vicemistryně devítibodový náskok (29:20). Podíl na něm měly zejména střelkyně Stejskalová s Hindrákovou, kterým dobře sekundovala pivotka Mainclová a na rozehrávce Jalčová. V podkošových soubojích stačily hráčky IMOSu pokrýt novou posilu Italek Yacoubouovou. Naděje na prolomení série proher ale vzala následně rychle za své.

Takřka deset minut nepřidaly Moravanky ani bod. Italky změnily defenzivní taktiku, obranu vytáhly až k půlící čáře a zvýšily důraz v osobních soubojích.

Brňanky to zaskočilo. Jejich bezradnost se odrážela v kombinačních chybách, v koncovce střílely z nepřipravených pozic a odevzdávaly míče soupeřkám. Schio tuto pasáž vyhrálo 24:0.

Střelecké trápení Brna ukončila po dlouhé přestávce až Kašpárková. Ve druhé čtvrtině však vstřelily domácí basketbalistky pouhé čtyři body. Po změně stran se Brňanky z herního útlumu dostaly a přibrzdily výrazné narůstání bodového rozdílu. Střelecky se probrala Američanka Smithová, která jen za třetí čtvrtinu dala osm bodů. V poslední čtvrtině se Brnu ještě povedlo korigovat na rozdíl dvanácti bodů, zvrat ale Schio nepřipustilo.

Evropská liga basketbalistek - 10. kolo:
Skupina B:
BK IMOS Brno - Beretta Famila Schio 68:83 (29:23, 33:46, 48:67)
Nejvíce bodů: Stejskalová 22, Smithová 15, Jalčová 12, Mainclová 8 - Yacoubouová 21, Macchiová 18, Masciadriová 15, Ressová 10. Fauly: 17:16. Trestné hody: 13/8 - 19/16. Trojky: 4:7. Doskoky: 31:37.

Reklama

Související témata: