Hlavní obsah

Fanoušci chtěli nejvíce Curryho, v hlasování do Utkání hvězd NBA vyhrál před Jamesem

Rozehrávač Golden State Stephen Curry byl mezi fanoušky nejžádanějším hráčem pro Utkání hvězd NBA. V hlasování předčil i hvězdu Clevelandu LeBrona Jamese, který vyhrál hlasování vloni ještě jako hráč Miami. Curry dostal 1 513 324 hlasů, James na druhém místě 1 470 483.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Stephen Curry (30) z Golden State Warriors a Patrick Beverley z Houston Rockets.

Článek

Tradiční exhibice se odehraje 15. února v newyorské Madison Square Garden. Fanoušci rozhodli o základních sestavách, náhradníky vybere třicítka koučů NBA.

Ve výběru Západní konference patří vedle Curryho do základní sestavy Blake Griffin (Los Angeles Clippers), Marc Gasol (Memphis), Anthony Davis (New Orleans) a Kobe Bryant (Los Angeles Lakers). Jamesovými spoluhráči v týmu Východní konference budou Carmelo Anthony (New York), Pau Gasol (Chicago), John Wall (Washington) a Kyle Lowry (Toronto).

Španělští bratři Pau a Marc Gasolové byli nominováni jako první sourozenecká dvojice v historii exhibice. Z aktuálního výběru visí už nyní otazník nad účastí Bryanta, který je čerstvě na seznamu zraněných s ramenem.

Do prvního týmu nepronikl například nejužitečnější hráč minulé sezony Kevin Durant z Oklahoma City. Zatímco před rokem skončil v hlasování fanoušků druhý, tentokrát po absenci v prvních 23 zápasech sezony kvůli zranění dostatečný počet hlasů nezískal. V nominaci není ani nikdo z mistrovského San Antonia ani momentálně nejlepšího týmu Východní konference Atlanty. Chybí i nejlepší střelec aktuální sezony James Harden z Houstonu. Ten byl jediným hráčem s více než milionem hlasů, který nepronikl do základní pětky.

Reklama