Hlavní obsah

Chicago - San Antonio 104:81Mistrovské San Antonio utrpělo v Chicagu nejtěžší prohru v sezóně

Basketbalisté mistrovského San Antonia prohráli v Chicagu čtvrteční zápas NBA 81:104 a utrpěli nejtěžší porážku v sezóně. Bulls rázně utnuli čtyřzápasovou vítěznou sérii soupeře.

Foto: Charles Rex Arbogast, ČTK/AP

Derrick Rose (1) z Chicaga v souboji s Dannym Greenem (14) a Timem Duncanem ze San Antonia.

Článek

K cennému vítězství nasměroval domácí tým Derrick Rose, autor 22 bodů, který už po necelé minutě poslední čtvrtiny šel za de facto rozhodnutého stavu odpočívat. Také každý další člen základní pětky Bulls a rovněž náhradník Aaron Brooks přispěli dvouciferným počtem bodů, a to nejméně dvanácti. To v týmu Spurs se přes 12 bodů dostal jen Kawhi Leonard (16).

"Hráli jsme trapný basketbal. Chci zpátky svoje peníze," řekl trenér San Antonia Gregg Popovich.

Jednoznačnou domácí výhru slavili i Los Angeles Clippers, kteří deklasovali Brooklyn 123:84. Už v prvním poločase si kalifornský celek vypracoval vedení o 33 bodů, Blake Griffin stihl do hlavní přestávky dát 22 z celkových 24 bodů, Chris Paul v zápase nastřádal 17 asistencí.

Třetí tým Západní konference Portland se nevymanil z krize a prohrál doma s Bostonem 89:90. Byla to pátá porážka z posledních šesti zápasů a rozhodl o ní Evan Turner trojkou sekundu před koncem. Další vyrovnaný zápas skončil výhrou Utahu 101:99 na palubovce Milwaukee, kde naopak poslední koš zápasu padl už 89 sekund před závěrečným signálem.

NBA:
Chicago - San Antonio 104:81
LA Clippers - Brooklyn 123:84
Milwaukee - Utah 99:101
Portland - Boston 89:90

Reklama