Hlavní obsah

Smolař Motl. Na šampionát si musel vzít dovolenou, teď se zraněným prstem jen přihlíží

Dauhá

Na šampionát házenkářů v Kataru si Jiří Motl musel vzít dovolenou na lovosické radnici, kde pracuje jako správce počítačových sítí. Jenže teď je se zraněným prstem na noze mimo hru. Vyřadilo ho prasklé kloubní pouzdro malíčku po nešťastném dopadu v zápase s Egyptem.

Foto: Pavel Lebeda/chf.cz , ČTK

Čeští házenkáří na MS v Kataru.

Článek

„Samozřejmě, že to štve, ale musím brát věci, jak jdou. Takové zdánlivé nic na noze, ale třeba kličku nebo jiný pohyb do strany s tím kvůli bolesti neudělám" říká 30leté křídlo.

Doba hojení má trvat až čtyři týdny. „Zatím jsme se s doktorem domluvili, že dám pravé noze pár dnů klid a uvidím, jestli se pak budu vůbec schopen obout. Bojím se ale, že jsem tady dohrál."

Oficiálně Motlovo pracovní zařazení zní referent-informatik, spadá pod odbor vnitřních věcí. „V práci mi vycházejí vstříc, na radnici házené fandí a berou to i jako vizitku pro Lovosice. Radši jsem ale ani nepočítal, kolik dní dovolené mi šampionát sebere," usmívá se Motl, jehož těší i vzkazy na sociálních sítích od kolegů z práce.

Radost mu udělala i partnerka, když nedávno narozeného synka vyfotila v českém dresu. Jakmile má někdo z reprezentačních spoluhráčů problém s počítačem, okamžitě se obrací na Motla. „Když to trochu přeženu, tak jsem na roztrhání. Ale už jsem si zvykl, protože to samé mám v lovosickém klubu." Hned po návratu z Kataru bude muset i přes své zranění spěchat do zaměstnání.

Nejhorší bude po téměř měsíci najet na běžný denní režim. „Tady po těch nočních zápasech neusnu nikdy dřív než ve dvě ráno, snídaně na hotelu je pak kolem desáté. Doma se to rychle vrátí do zajetých kolejí, vstávám v půl sedmé a na sedmou v práci."

Už několik sezón patří Motl mezi nejlepší extraligové střelce, nikdy ale nehrál v cizině. „Možná bych i zkusil házenou profesionálně v zahraničí, ale ne za každou cenu. Mám v Česku dobrou práci, teď i rodinu, nabídka by fakt musela stát za to. Zatím vše vyšumělo."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články