Hlavní obsah

Kubeš: Možná fanouškům přijde trapné hrát o sedmnácté místo, ale pro nás má každý zápas na MS cenu

Dauhá

Čeští házenkáři museli na MS v Kataru v krátkém okamžiku překousnout zklamání, že se pro ně zavřela brána osmifinále, a soustředit se na vlastně duel s Alžírskem. V něm šlo o celkové páté místo ve skupině, a tudíž o účast v horní části Prezidentského poháru. Po výhře národního týmu 36:20 je jasné, že Češi budou ve hře o konečné sedmnácté místo, ale i trofej útěchy věnovanou šéfem světové házená Egypťanem Hassanem Mustafou. Trenéra Daniela Kubeše těší, že tým se udržel na vlně zlepšených výkonů a vítá ještě dvě těžká utkání.

Foto: Pavel Lebeda, chf.cz

Trenér házenkářů Daniel Kubeš.

Článek

Bylo těžké nepřipustit negativní dopad na tým z toho, že postupová šance utekla ještě před zápasem, protože Egypt neuhrál pro nás potřebný bod s Islandem?

Nemohli jsme ovlivnit, jak bude Egypt s Islandem hrát, a už ráno jsme říkali klukům, že se musíme soustředit na sebe a po krůčcích se zlepšovat. Poslední dvě utkání jsme šli po správné cestě. Zdůrazňoval jsem, že i kdyby Island nad Egyptem vyhrál, tak nesmíme ztratit my svůj zápas a těší mě, že jsme splnili slib. Mám ze hry i výsledku proti Alžírsku opravdu dobrý pocit a jsem rád, že na projevu mužstva nezanechalo předčasné vyřazení stopy.

Nemrzí teď dodatečně, že rapidní zlepšení hry přišlo až po zřejmě klíčovém duelu skupiny s Egyptem?

Takhle to nevnímám, Island si prostě navíc uhrál bod s Francií, který nám chyběl. Mrzí nás, že jsme nepostoupili, nejde to ale shodit na jeden zápas. Žádný tým v této velmi těžké skupině nebyl schopný odehrát všechny zápasy na 100 procent, ani nehledáme žádnou výmluvu.

Je teď pro vás velkou motivací Prezidentský pohár?

Možná to některým fanouškům přijde trapné hrát tady o nějaké sedmnácté místo, ale pro nás je důležité, že máme před sebou ještě dva duely se silnými soupeři. Shodou okolností to budou evropské týmy a je i dobře, že je pořád o co hrát. Každý duel na mistrovství světa má pro nás cenu.

V pondělí potkáte Rusko a pak někoho ze souboje Běloruska s Bosnou a Hercegovinou. Je v českých silách uspět?

Teď jste mě trochu nachytali nepřipraveného, ještě jsem nad taktikou nepřemýšlel, ale všechno to jsou soupeři naší úrovni. Když budeme hrát jako v posledních dvou zápasech ve skupině, určitě máme šanci. Pořád je to o sbírání zkušeností a posouvání se někam dál.

Reklama

Související témata: