Hlavní obsah

Basketbalista Bryant si po operaci devět měsíců nezahraje

Los Angeles

Hvězdný basketbalista a pětinásobný vítěz NBA Kobe Bryant je po ohlášené operaci ramene a čeká ho až devítiměsíční pauza. Šestatřicetiletá opora Los Angeles Lakers by se měla stihnout uzdravit do startu nové sezóny.

Foto: Jonathan Bachman, ČTK/AP

Hvězda Los Angeles Lakers Kobe Bryant musí na nějaký čas na basketbal zapomenout.

Článek

Bryant si rameno poranil minulý týden v utkání v New Orleans. Středeční operace přetrženého svalu trvala dvě hodiny a proběhla uspokojivě. "Pokud vše půjde podle plánu, měl by být připraven na začátek dalšího ročníku," uvedl v tiskovém prohlášení doktor Neal ElAttrache, jenž zákrok provedl.

Pětinásobný vítěz NBA Bryant v této sezóně odehrál 35 utkání a měl průměr 22,3 bodu na zápas. Z posledních 16 duelů Lakers, kteří se trápí a jsou poslední v Pacifické divizi, vynechal kvůli zdravotním potížím polovinu.

Třetí nejlepší střelec historie NBA, jenž minulý týden získal svou 17. nominaci do Utkání hvězd, už výrazně chyběl svému týmu v minulé sezóně. Kvůli zranění achillovky a kolena odehrál jen šest duelů.

Bryant, jenž začal hrát za Lakers v roce 1996 v osmnácti letech, má smlouvu ještě na příští ročník. Měl by se tak stát prvním basketbalistou v NBA, jenž odehraje 20 let v jednom klubu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články