Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova narazí v play off LM na Eczacibasi

Volejbalistky Prostějova se v prvním kole play off Ligy mistryň utkají s Eczacibasi Istanbul. Rozhodl o tom čtvrteční los v Lucemburku. Čtvrtý tým minulého ročníku soutěže bude v duelu s českými šampiónkami favoritem.

Článek

Zatímco turecký celek vyhrál s jedinou porážkou skupinu D, Prostějov proklouzl do play off na poslední chvíli po středečním nečekaném vítězství nad obhájkyněmi prvenství z Dynama Kazaň.

"O síle tureckého klubového volejbalu nejlépe hovoří skutečnost, že všechny tři týmy z Istanbulu vyhrály své skupiny. Moc variant na přijatelného soupeře jsme neměli," okomentoval los trenér Prostějova Miroslav Čada. Jeho přáním bylo hrát s Dynamem Moskva. "Vzhledem k rozdělení do jednotlivých košů to byl pro nás jediný hratelný soupeř. Těžký los bereme jako skutečnost, jinou šanci jsme neměli. Jsme rádi, že jsme se do play off dostali. Nyní uděláme všechno pro to, abychom odehráli co nejvyrovnanější utkání," dodal Čada.

Jedinou porážku v základní skupině tým Eczacibasi utrpěl na domácí půdě s Volero Curych, kterému podlehl 0:3. V kádru má jen čtyři cizinky: Bethanii de la Cruzovou z Dominikánské republiky, Christinu Fürstovou z Německa, Maju Poljakovou z Chorvatska a Jordan Larsonovou z USA. Toto kvarteto je hlavním motorem týmu. V minulé sezoně hrála za Eczacibasi česká reprezentantka Helena Havelková.

První zápas play off sehraje Prostějov doma mezi 10. a 12. únorem, odveta v Turecku se uskuteční o týden později.

Dnešní los rozdělil týmy do šesti dvojic. Až ve Final Four zasáhne do play off vítěz "prostějovské" skupiny A Chemik Police, který byl zvolen pořadatelem závěrečného turnaje.

Reklama

Související témata: