Hlavní obsah

Slovenský televizní komentátor musel být během přenosu vyměněn. Byl opilý?

Bratislava

Na Slovensku řeší skandál. Přímý přenos středečního utkání Euroligy basketbalistek mezi Good Angels Košice a USK Praha komentoval na veřejnoprávní televizi RTVS Ján Plesník v - mírně řečeno - povznesené náladě. V průběhu přenosu ho musela u mikrofonu vyměnit kolegyně Oľga Hamadejová. Plesník se následně rozhodl v televizi skončit.

Komentátor Ján Plesník jevil známky opilosti

 
Článek

Osmapadesátiletý zkušený basketbalový odborník a letitý komentátor Plesník nedokázal správně artikulovat, zamotával se do bezvýznamných souvětí a koktal. Místo slova reprezentant řekl „reprezententen", divákům se svěřil, že trenérka Natálie Hejková je jeho dlouholetá přítelkyně a třeba slovo kroky dokázal vyslovit až na třetí pokus.

Na sociálních sítích se okamžitě objevily názory, že Plesník byl opilý. „Poslouchat ho, to byla tragédie. Po pěti minutách jsem se ptal sám sebe - je opilý?," napsal jeden z diváků. Podle zdroje blízkého sportovní redakci byl přičinou Plesníkovy indispozice skutečně alkohol, napsal na svém webu deník Pravda.

Plesník v televizi skončil

Vedení televize se divákům omluvilo. „Podnikli jsme všechny potřebné kroky a budeme postupovat podle předpisů," uvedla televize ve svém prohlášení. O pár hodin později se Plesník sám rozhodl v televizi skončit.

„Sportovní komentátor Ján Plesník požádal o ukončení pracovního poměru. Vedení televize mu vyhovělo," uvedli zástupci televize.

Ta má v posledním období problémy se svými moderátory. Bývalá sportovní redaktorka veřejnoprávní televize Kristína Kormúthová loni uveřejnila rasistický status a byla okamžitě propuštěna. Letos se moderátorka zpravodajství objevila v kontroverzní reklamě před nastávajícím referendem o rodině.

Reklama

Související témata: