Hlavní obsah

Ragbisté v Belgii utrpěli prohru o 353 bodů. Co za fraškou stálo?

Brusel

V belgické ragbyové lize se zrodil rekordní výsledek 356:3, poražený tým Soignies se však chce neslavnému zápisu do historie bránit. Kvůli tomu, že na utkání s Royalem Kituro nedorazil včas rozhodčí a začalo se hrát o téměř hodinu a půl později, se rozhodl bruselský celek proti porážce odvolat.

Ragbisté v Belgii bojkotovali zápas.

 
Článek

Nedělní debakl předčil dosavadní rekordní prohru z roku 1984, kdy ve třetí francouzské lize Vergt podlehl Lavardacu 0:350. Tehdy se však za položenou pětku udělovaly jen čtyři body místo nynějších pěti. Lavardac v zápase, v němž soupeř protestoval proti potrestání čtyř hráčů, položil 66 pětek.

Také ragbisté Soignies ulehčili soupeři zápas bojkotem jeho akcí, protože nesouhlasili s tím, že se utkání hrálo. Když ve stanovený čas nedorazil rozhodčí, někteří hráči totiž odjeli pryč.

"Místo dvaadvaceti hráčů jsme jich měli k dispozici jen sedmnáct. Proto se odvoláme, neboť zápas se kvůli nepřítomnosti rozhodčího nehrál za normálních podmínek," uvedl sekretář Soignies Stephan Carnol. Navzdory debaklu zůstal klub v tabulce třetí o bod před Kiturem.

Reklama

Související témata: