Hlavní obsah

Jak na fotbale. Bizarní basketbalová podívaná nabídla jediný koš

New York

Zní to takřka neuvěřitelně, ale nejde o předčasný apríl. O nevídaný basketbalový jev se postaraly dva týmy v alabamské středoškolské lize. Celek Bibb County zvítězil nad Brokwoodem 2:0 poté, co jediný koš padl už v 15. vteřině zápasu.

Foto: Sport.cz

Světelná tabule po skončení basketbalového duelu mezi Bibb County a Brokwoodem.

Článek

Detroit porazil v prosinci roku 1983 v základní části tým Denveru 186:184 po třetím prodloužení a tento zápas figuruje s 370 vstřelenými body na prvním místě v kolonce rekordů profesionální NBA. Duely ve středoškolské lize v USA, pravda, žádný střelecký koncert obvykle nenabízejí, nicméně nedávná partie mezi Bibb County a Brokwoodem byla vskutku unikátní.

Když Brandon Rutledge na začátku utkání zaznamenal první dva body, diváci jistě netušili, že dalšího koše se už za 32 minut do konce nedočkají. Jelikož se jednalo už o čtvrtý zápas obou celků v průběhu týdne, rozhodl se trenér Bibb County šetřit síly a svému týmu naordinoval defenzívu. A také vzhledem k tomu, že v alabamské středoškolské soutěži neplatí pravidlo o časovém omezení držení míče, po němž musí následovat střelba na koš, taktika mu dokonale vyšla.

Server yahoo.com však připomíná, že nejde o první případ takovéhoto „fotbalového" skóre v basketbalovém utkání. Stejným výsledkem se rozešla v roce 1977 i družstva Durham Hillsdale a Roxboro Person.

Reklama

Související témata: