Hlavní obsah

Basketbalistky čeká čtvrtfinále ME na horké turecké půdě

Jako nůž máslem prošly české basketbalistky na evropském šampionátu v Turecku základní skupinou. V dosavadních pěti utkáních ani jednou nezaváhaly, v pátek je ale čeká zápas pravdy. Vstupenka do semifinále je jen jedna a na svěřenkyně trenéra Bobrovského navíc čeká domácí výběr, který proti českým hráčkám požene tradičně bouřlivé publikum.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

Ilustrační foto

Článek

Zatímco české reprezentantky jako jediné v dosavadním průběhu šampionátu nepoznaly porážku, jejich dnešní soupeřky vyhrály z pěti zápasů jen dva. Další čtvrtfinálové dvojice tvoří Litva - Polsko, Španělsko - Lotyšsko a Francie - Rusko, které obhajuje titul.

Podle trenéra Bobrovského bude důležité, aby atmosféře v hale naladěné na tureckou notu nepodlehli rozhodčí. "Čeká nás bouřlivé prostředí. Toho se ale naše hráčky nebojí, jsou zvyklé hrát v takové atmosféře," uvedl Bobrovský.

:. ANKETA
Probojují se české basketbalistky do semifinále ME? Hlasujte v anketě na konci článku.

Kapitánka Hana Machová si myslí, že soupeřky budou po základní části více unaveny. "V šesti dnech odehrály pět těžkých zápasů, příliš nestřídaly a absolvovaly utkání v sedmi hráčkách," řekla Machová.

Ve čtvrtfinále půjde i o start na mistrovství světa v příštím roce v Brazílii, kam postoupí z evropského šampionátu pět týmů. Samostatná česká reprezentace dosud na MS nestartovala.

Reklama

Související témata: