Hlavní obsah

Ruští volejbalisté odvrátili senzaci, ve finále ME je čeká Itálie

ŘÍM

Pouhé dva míče dělily španělské volejbalisty od senzačního postupu do finále mistrovství Evropy. Nad úřadujícími vicemistry světa z Ruska vedli v sobotním semifinále v Římě v pátém setu 13:10, ale pak neodvrátili pětibodovou šňůru favorita a podlehli mu po úporné dvouhodinové bitvě 2:3.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Rusové se do boje o evropské zlato dostali znovu po šesti letech, na předchozích dvou šampionátech získali shodně bronz. O titul se utkají s obhájci z Itálie. Domácí tým porazil v druhém semifinále rovněž až po pětisetovém boji spolupořadatele mistrovství Srbsko a Černou Horu. Rozhodující sadu Italové získali 15:8.

Španělé, které v základní skupině porazili čeští volejbalisté, mohou nečekané tažení stále zakončit ziskem historické medaile. V neděli budou hrát o třetí místo se Srby.

Dnešní úvodní semifinále začalo debaklem pro ruský celek, který v prvním setu prohrál se Španěly rozdílem deseti bodů. Rusové poté vývoj otočili, jenže houževnatí Jihoevropané se dlouho finálového snu nechtěli vzdát. V páté sadě ještě vedli 12:8 a 13:10, ale závěr nezvládli.

ME volejbalistů - semifinále
Rusko - Španělsko 3:2 (-15, 25, 12, -19, 13), Itálie - SČH 3:2 (15, -19, 19, -23,

Reklama

Související témata: