Hlavní obsah

Oklahoma - Dallas 104:89Westbrook po exhibici zazářil i v lize a Oklahoma porazila Dallas

Aktualizováno

Russell Westbrook po zisku ocenění pro nejužitečnějšího hráče Utkání hvězd NBA zazářil i v ligovém duelu. Nastřílel 34 bodů, přidal 10 asistencí a basketbalisté Oklahoma City porazili Dallas 104:89. Po čtvrtém vítězství za sebou se tým Thunder posunul na osmé místo v Západní konferenci před Phoenix, který má po 54 zápasech shodnou bilanci 29-25.

Foto: Sue Ogrocki, ČTK/AP

Basketbalista Oklahomy Russell Westbrook smečuje v zápase s Dallasem.

Článek

"Nemůžeme se ale po každé výhře nebo prohře dívat na tabulku. Musíme jen hrát, zbývá nám 28 zápasů, na ty se musíme soustředit, dál věřit a všechno bude v pořádku," řekl elitní střelec vítězů Kevin Durant.

Domácí vyhráli i bez jeho vydatnější pomoci. Duranta limitují bolesti v pravé noze a zůstal na 12 bodech. Westbrookovi ale skvěle sekundoval španělský pivot Serge Ibaka, který k 21 bodům přidal osobní rekord 22 doskoků. Podkošovou převahu Oklahomy dokumentuje poměr doskočených míčů 62:39. K pozici nejlepšího střelce Dallasu stačilo Dirku Nowitzkému 14 bodů. Mavericks hráli ještě bez Amarea Stoudemirea, který před koncem přestupů přišel z New Yorku.

V přímém souboji o páté místo v Západní konferenci Los Angeles Clippers přehráli San Antonio 119:115. Porážku obhájců titulu neodvrátilo ani 30 bodů a 11 doskoků Tima Duncana, Tony Parker nasbíral 21 bodů a 13 asistencí. Domácí zapojili do hry jen osm hráčů a tři z nich se dostali přes dvacet bodů. DeAndre Jordan přispěl k výhře 26 body a 18 doskoky, náhradník Jamal Crawford nastřílel 26 bodů a Chris Paul měl 22 bodů a 16 asistencí.

Basketbalová NBA:
LA Clippers - San Antonio 119:115
Oklahoma City - Dallas 104:89

Reklama

Související témata: