Hlavní obsah

Nymburk ve VTB lize překvapivě podlehl finským Bizonům

Nymburk

Basketbalisté Nymburku si výrazně zkomplikovali boj o play off ve VTB lize, když v neděli doma podlehli finskému celku Bisons Loimaa 70:74. Český mistr tak nesplnil svůj cíl vyhrát i třetí zápas soutěže za uplynulý týden a zároveň nevyužil šanci posunout se na 10. místo tabulky. Naopak Bizoni potvrdili formu a vyhráli počtvrté za sebou.

Foto: basket-nymburk.cz

Basketbalisté Nymburka.

Článek

Nymburk, který se musel obejít bez svého nejlepšího střelce Chestera Simmonse, přitom začal velmi dobře. V útoku byl aktivní, hráči si půjčovali míč a v úvodu druhé čtvrtiny z toho byl náskok devíti bodů.

Jenže pak se začaly kupit chyby, hosté se dostávali k rychlým protiútokům a Nymburk znervózněl. Dobře bránící Bizoni toho využili a 11 minut před koncem vedli o osm bodů. Pak však Nymburk zavelel a šňůrou 9:0 získal vedení zpět na svou stranu.

Bizoni se však nevzdali a drželi s domácími krok až do koncovky. Ještě tři minuty před koncem byl stav vyrovnaný 64:64, ale pak nezvládl Nymburk dva útoky a zaspal v obraně, kde dovolil soupeři volnou trojku a odskočení na pět bodů. To už si finský celek pohlídal a nedal domácím šanci na zvrat.

"Je to špatné. Přitom jsme začali dobře, ale pak jsme ztratili koncentraci, nezvládali jsme detaily a chyběla organizace hry. Soupeř nás potrestal, hrál dobře, lépe než my," uvedl trenér Nymburku Kestutis Kemzura.

Utkání basketbalové VTB ligy
Nymburk - Bisons Loimaa 70:74 (24:18, 40:42, 52:55)
Nejvíce bodů: Washington 23, Burns 14, Welsch 8 - Nelson 14, Hummer 12, Ahonen a Johnson po 11. Fauly: 20:15. Trestné hody: 16/11 - 13/9. Trojky: 3:7. Doskoky: 35:39.

Reklama

Související témata: