Hlavní obsah

Minnesota - Washington 97:77Garnett oslavil v Minnesotě vítězný návrat po osmi letech

Minneapolis

Kevin Garnett oslavil v NBA vítězný návrat v dresu Minnesoty, po přestupu z Brooklynu pomohl v obnovené premiéře Timberwolves k výhře 97:77 nad Washingtonem. Osmatřicetiletá ikona klubu odehrála před nadšenými domácími fanoušky 19 minut, v nichž Garnett nasbíral pět bodů, osm doskoků a dva míče zablokoval.

Foto: Jesse Johnson, Reuters

Kevin Garnett v dresu Minnesoty Timberwolves

Článek

Garnett, jenž byl tváří Minnesoty 12 let, se do domovského klubu vrátil po osmi letech a bouřlivé uvítání ho zpočátku znervóznilo. "Hrál jsem tu i dřív, ale nikdy jsem si nevšiml, jak moc mě tu stále mají rádi, protože jsem se naplno soustředil na hru. Tentokrát to ale byl vrchol," řekl dojatý Garnett, jenž po odchodu z Minnesoty oblékal dresy Bostonu a Brooklynu.

"Dnešní událost byla víc než jen zápas. Šlo o návrat člena rodiny zpátky domů," okomentoval duel kouč Minnesoty Flip Saunders, jehož svěřenci po nevydařeném úvodu duel otočili. Ve třetí čtvrtině soupeře zničili 32:18 a zápas dovedli k výhře.

Úspěšný obrat zvládli i basketbalisté Miami, kteří v duelu s Orlandem ještě minut před koncem prohrávali o osm bodů. Hráči Heat bez Chrise Boshe, jenž je mimo hru kvůli krevní sraženině v plicích, ale manko dokázali stáhnout a v prodloužení vybojovali vítězství 93:90.

San Antoniu nestačilo ani dvacet bodů Spurs

Basketbalisté San Antonia, loňští vítězové NBA, v Portlandu prohráli počtvrté v řadě (95:111) a zuby nehty drží sedmou příčku tabulky. Domácí sice měli v posledních utkáních problémy v závěrečných čtvrtinách, v duelu se Spurs ji však zvládli velmi dobře.

Další dobrý zápas odehrál za obhájce titulu veterán Tim Duncan, který nastřílel 20 bodů s výbornou úspěšností z pole, na zvrat to ale Spurs nestačilo. "Je to frustrující, nejsme zvyklí takhle prohrávat. Musíme si z toho vzít to pozitivní a zlepšit se, protože sezóna je ještě dlouhá," uvedl Duncan.

Nejlepší tým Východu Atlanta prožívala lehkou krizi, když z posledních osmi utkání zvítězila pouze čtyřikrát, proti Dallasu ale dokonale využila absence rozehrávače Mavericks Rajona Ronda a zvítězila 104:87. Rondo byl vedením Dallasu suspendován na jeden zápas za hádku s trenérem Carlislem a týmu citelně chyběl.

V souboji rivalů ze Západní konference ovládl Houston proti Los Angeles Clippers nástup do poslední čtvrtiny a zlomil zápas ve svůj prospěch (110:105). Rockets do závěrečné části vstoupili šňůrou 15:1, dostali se do třináctibodového vedení a konec ovládli. Nejdůležitější body vítězů obstarali hráči z lavičky v čele s Coreym Brewerem. "Nesmíme dostat tolik trojek, to se nedá hrát," zklamaně komentoval 17 inkasovaných tříbodových košů kapitán Clippers Chris Paul.

Basketbalová NBA:
Atlanta - Dallas 104:87
Boston - New York 115:94
Chicago - Charlotte 86:98
Denver - Phoenix 96:110
Houston - LA Clippers 110:105
Milwaukee - Philadelphia 104:88
Minnesota - Washington 97:77
New Orleans - Brooklyn 102:96
Orlando - Miami 90:93 po prodl.
Portland - San Antonio 111:95
Sacramento - Memphis 102:90
Utah - LA Lakers 97:100

Reklama

Související témata: