Hlavní obsah

Miami - Atlanta 91:93Navzdory chybějícím oporám Atlanta přehrála Miami

Miamo/New York

Basketbalisté Atlanty se v sobotním utkání NBA na palubovce Miami museli obejít bez čtyř hráčů včetně tří členů základní pětky, přesto zvítězili 93:91. Trenér nejlepšího týmu Východní konference Mike Budenholzer šetřil kvůli lehkým zraněním a náročnému programu čtveřici Al Horford, Jeff Teague, DeMarre Carroll a Pero Antič, i bez nich ale hosté předváděli zejména účinnou obranu, proti níž se soupeř dopustil 23 ztrát míče.

Foto: Steve Mitchell, Reuters

Schroder z Atlanty (vlevo) dribluje okolo Gorana Dragiče z Miami.

Článek

„Snažíme se prostě nějak zvládnout dlouhou sezónu a být zdraví. Hodně nám dnes pomohli hráči, kteří běžně tolik nehrají," řekl Budenholzer. Nejlepším střelcem týmu při čtvrté výhře za sebou byl Paul Millsap s 22 body, Dennis Schroder mu sekundoval s 16 body a 10 asistencemi.

Heat bojují ve Východní konferenci o play off a na aktuálním sedmém místě potřebují každou výhru, ale doma mají velmi bídnou bilanci (10-17) a v tabulce těsně za sebou pětici pronásledovatelů. „Musíme prostě dál bojovat," řekl Dwyane Wade, autor 22 bodů. Pivot Miami Hassan Whiteside se blýskl 14 body a 24 doskoky.

Wizards utnuli nepěknou sérii

John Wall nastřílel 22 bodů a Washington ukončil sérii šesti porážek. Wizards porazili Detroit 99:95. Minnesota dlouho doma trápila favorizovaný Memphis, ale pak byl vyloučen po druhé technické chybě slavný navrátilec Kevin Garnett. Grizzlies poté zničili soupeře pod košem a zvítězili 101:97. Marc Gasol zapsal 27 bodů a 11 doskoků.

Brooklyn zaskočil Dallas a na jeho palubovce vyhrál 104:94. Úspěch posunul Nets zpátky na osmé místo ve Východní konferenci. Mavericks mají čtvrtý nejlepší útok ligy, ale už počtvrté za sebou se nedostali přes sto bodů.

Obhájci titulu ze San Antonia zakončili tradiční dlouhou sérii zápasů venku jasnou výhrou ve Phoenixu 101:74. Spurs udrželi soupeře v prvním poločase na pouhých 24 bodech, což je negativní rekord Suns.

NBA:
Dallas - Brooklyn 94:104
Miami - Atlanta 91:93
Minnesota - Memphis 97:101
New York - Toronto 103:98
Phoenix - San Antonio 74:101
Utah - Milwaukee 82:75
Washington - Detroit 99:95

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články