Hlavní obsah

Philadelphia - Atlanta 92:84Atlanta nečekaně podlehla Philadelphii a přišla o vedení v NBA

New York

Basketbalisté Atlanty přišli o vítěznou šestizápasovou sérii a také o vedení v NBA. Proti trápící se Philadelphii nastoupili v sobotu bez tří hráčů základní sestavy a vymstilo se jim to. Mladému týmu Sixers, který podal bojovný výkon, podlehli 84:92.

Článek

Hawks nastoupili bez odpočívajících opor Paula Millsapa, Kylea Korvera a DeMarreho Carrolla. V prvním poločase ještě Atlanta držela mírný náskok a vypadalo to, že i tak zápas zvládne, ale v druhé půli dala jen 31 bodů. Její úspěšnost střelby spadla pod 30 procent a Sixers toho využili.

"Hráči se musí naučit hrát ve všech možných rolích a herně růst. Nebyl to náš nejlepší výkon, ale často se ze špatného výkonu poučíte více než z toho skvělého," uvedl trenér Atlanty Mike Budenholzer k tomu, že nenasadil opory. "Nemohli jsme se v druhé půli vůbec trefit do koše. Měli jsme dobré pozice, ale nepadlo to tam. To se občas stane," řekl nejlepší střelec Hawks Jeff Teague, autor 17 bodů.

Philadelphii, která má druhou nejhorší bilanci v lize, táhli mladí a relativně neznámí hráči. Nejlepším střelcem byl s 19 body Hollis Thompson. Nerlens Noel si připsal 11 bodů a 17 doskoků.

Cleveland přežil hrozivou poslední čtvrtinu a porazil Phoenix 89:79. Cavaliers při cestě za třináctou domácí výhrou v řadě vedli ve třetí čtvrtině až o 32 bodů a hráči základní pětky usedli na lavičku. Suns však zabojovali a donutili LeBrona Jamese a spol. se ještě vrátit na hřiště. I přes prohru v poslední dvanáctiminutovce 9:27 si Cleveland výhru vzít nenechal.

James si připsal 17 bodů a osm asistencí, čímž vyrovnal klubový rekord v počtu přihrávek Marka Price (4206). "Pokaždé je to fajn, když člověk dosáhne na nějaký rekord. To, že mám hodně asistencí, vlastně znamená, že spoluhráči trefovali střely, takže musíte ocenit hlavně je," řekl James.

Phoenix klesl už dva zápasy za osmou pozici Oklahomy v boji o postup do play off.

Cennou výhru v boji o účast v play off si naopak připsalo New Orleans, které doma otočilo zápas s Memphisem a zvítězilo 95:89. Tyreke Evans k výhře pomohl 26 body, Anthony Davis přidal 23 bodů a deset doskoků. Pelicans se přiblížili Oklahomě na rozdíl půl zápasu.

Miami prohrávalo se Sacramentem o 16 bodů, ale nakonec zvítězilo 114:109 v prodloužení. Dwyane Wade se podílel na obratu 28 body. Kings nestačily výkony DaMarcuse Cousinse a Rudyho Gaye, kteří dali po 27 bodech.

NBA:
Cleveland - Phoenix 89:79, Denver - Houston 100:114, Miami - Sacramento 114:109 po prodl., Milwaukee - Washington 91:85, Minnesota - Portland 121:113, New Orleans - Memphis 95:89, New York - Indiana 86:92, Philadelphia - Atlanta 92:84.

Reklama

Související témata: